{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Menadžer Chris Lighty počinio samoubistvo

31.8.2012. u 21:57
1
1
Menadžer Chris Lighty počinio samoubistvo
1
Menadžer Chris Lighty počinio samoubistvo
Chris Lighty
Muzički mogul zaslužan za komercijalnu eksploziju hip-hop kulture Chris Lighty, menadžer 50 Centa, Puff Daddyja i Mariah Carey, pronađen je mrtav u svom domu u njujorškoj četvrti Bronxu.
Lighty (44), jedan od najutjecajnijih ljudi hip-hopa, navodno je počinio samoubistvo. Lighty se navodno svađao sa suprugom Veronicom, koja je prošle godine podnijela zahtjev za razvod braka, a imao je i finansijskih problema - u vrijeme smrti navodno je imao nagomilani porezni dug od oko pet miliona dolara (oko 4 miliona eura).

"Šokiran sam", napisao je Puff Daddy na Tweeteru nakon vijesti o samoubistvu svog menadžera. Rihanna je napisala: "Mirno spavaj, Chrise Lighty, molim se za tvoju porodicu i voljene!". 50 Cent je izdao saopćenje u kojem ističe da je Chris deset godina igrao važnu ulogu u njegovom poslovnom i ličnom razvoju. "Bio je dobar prijatelj i savjetnik koji mi je pomogao razviti se kao umjetnik i kao poslovni čovjek. Molim se za njegovu porodicu. Nedostajat će nam."

Lightyju, kojega nazivaju hip-hop herojem i jednim od arhitekata hip-hop kulture, pripisuje se ključna uloga u komercijalnoj eksploziji hip-hopa. Odskočna mu je daska krajem 80-ih godina prošloga stoljeća bio posao za prvu veću menadžersku firmu za rap glazbu Rush Management, nakon čega je krajem 90-ih pokrenuo vlastitu menadžersku firmu Violator koja je zastupala imena kao što su Missy Elliott, Busta Rhymes, LL Cool J i 50 Cent.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: