"Love The Way You Lie"
0

VIDEO / Megan Fox u ulozi Kim, Dominic kao nasilni Eminem

Sarajevo-x.com
Dugo očekivani spot američkog repera Eminema i njegove kolegice Rihanne za pjesmu "Love The Way You Lie" doživio je premijeru na MTV-u. Inspirisan je Eminemovim brakom sa suprugom Kim, koju je dvaput ženio, i obiluje strašću i prikazima nasilja u porodici, koje nije strano ni samoj Rihanni, s obzirom da ju je bivši dečko prošle godine pretukao.

Ovaj singl se sedmicama nalazi na samom vrhu muzičkih top-lista, a u spotu se pojavljuju i glumci Megan Fox i Dominic Monaghan.

Megan tumači lik djevojke koju nasilni momak napada, a spot završava paljenjem kuće u kojoj žive.

"Mislim da smo, koliko god smo mogli, pokušali da ne glorifikujemo nasilje, već da pokušamo objasniti kako ova veza ni u kojem slučaju nije bila idealna i kako je trebala završiti puno prije", ispričao je Monaghan za MTV News. "Koncept pjesme 'Love The Way You Lie' svodi se na vezu koju je Eminem imao sa svojom suprugom Kim, tako da sam se ja osjećao kao da pomalo glumim Eminema, a Megan Fox Kim."

"Mislim da je on u ovoj pjesmi htio reći kako treba brže okončati stvari prije nego postanu haotične. Svaki korak koji je on činio bio je s bijesom", kaže glumac.

Rihanna je za "Access Hollywood" izjavila kako je ova pjesma bila nešto što joj je jako trebalo.

"Eminem i ja smo iskusili kako je biti sa obje strane stola. Bilo je autentično, stvarno, nešto što smo morali snimiti i to na pametan način. Ovo je jako snažna pjesma i dodiruje mnoge", smatra Rihanna.