Gabriella Cilmi
0

"Mediji žele samo iskopati vaš prljavi veš"

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Australska pop princeza Gabriella Cilmi iza sebe je imala uspješnu godinu. Melodična pjesma "Sweet About Me" širom svijeta je od marta ove godine postala veliki hit, a njen brz uspjeh može se porediti sa onim što su svojevremeno napravile Spice Girls.

Nedavno je pokupila šest nagrada ARIA (Australian Industry Awards), a njen treći singl "Sanctuary" izašao je u oktobru.

"Polovinu pjesme sam napisala u svom domu u Melbournu, a ostatak u Londonu. U Melbournu je zaista ugodno, ali sam željela otići i raditi neke druge stvari. Zato je drugi dio o o tome kako sam se osjećala u Velikoj Britaniji gdje sam bila sa prijateljem", ispričala je pjevačica o onom singlu.

Na pitanje zašto sve njene pjesme zvuče drugačije, odgovorila je: "Kad sam snimala album, nisam se striktno držala jednog muzičkog pravca. Volim različite vrste muzike i željela sam ih istražiti. Kad sam pisala 'Sweet About Me' slušala sam mnogo psihodeličnih numera i parišku pop muziku. Moji producenti i ja pjesmu 'Save The Lies' zvali smo 'Rod Stewart' jer nas je mnogo podsjećala na njegovu 'Do Ya Think I'm Sexy'."

Otkrila je da je odrasla uz muziku, te da je slušala ploče svojih roditelja, te krala one svojih tetki i stričeva. Priznaje da nije slušala stvari koje su tipične za njen uzrast.

"Jednom sam kupila album Spice Girls, ali sam isti dan nabavila i album Silverchaina. Također volim i ljude kao što je Willie Nelson. Voljela bih snimiti country album", kaže Gabriella koja, kako ističe, nije očekivala šest ARIA nagrada i nije imala pripremljen govor za tu priliku.

"Bilo je super i to što sam bila u istoj kategoriji sa Kylie", našalila se i otkrila da na dodjeli nije bila pijana, kako su mnogi mislili, već da je samo bila iscrpljena.

"Što si mlađi to više lošeg moraš proći", rekla je u intervjuu za jedan britanski magazin, aludirajući na to što mediji pišu o mladim zvijezdama. "Ljudi sve vrijeme traže da nešto iskopaju o vama. Morate to pokušati ignorisati."