Muzika
0

ME 01 – THE BEGINNING: Techno-party za pamćenje

Klix.ba
Nakon duže vremena u Sarajevu će se desiti techno-happening koji bi trebao svim posjetiocima ostati u pamćenju...

Prvenstveno zbog činjenice da prvi puta na našim prostorima okosnicu line-up-a čine ženski DJ-evi, zatim što se prvi puta u diskoteci AQUA organizuje event iz oblasti elektronske muzike, te treća stvar – što se ovako "jak" party organizuje u četvrtak (a ne neki dan vikenda)... U nastavku pročitajte šta je za nas Positive Sound pripremio za 06.03.2003. godine...

Line-up ovog nesvakidašnjeg partyja čini čak 8 DJ-eva iz Kanade, Austrije, Njemačke i BiH; Lori the HI-FI Princess, Miss Innocent, Miss Yetti, Marcus De Sade, Mike Potox, Duz, Sub One i Mersel sa specijalnim "warm-up" setom. Zajedno sa ekipom FUTURETECH-a dolazi i kanadska TV-ekipa koja će snimati dokumentarac o sub-kulturi u Sarajevu koja (ne) postoji.

Miss Yetti (pravim imenom Henrietta Schermall) jedan je od najpopularnijih ženskih DJ-eva u svijetu. Svojim kvalitetnim nastupima i produkcijskim radom osigurala je sebi epitet najboljeg ženskog DJ-a 1999.godine ("Raveline" magazin, Njemačka). Nastup u Sarajevu biće ujedno i prilika da ova doktorica psihologije promovira svoj novi CD.

Cijena ulaznice je 8KM (uz multimedijalni CD Positive Sound-a 12KM), a za djevojke, povodom dana žena, upad je besplatan. Vrata diskoteke se otvaraju u 18:00, a interesantna stvar je da su organizatori propisali i dressing code: sintetika _ nylon _ no-blue-jeans! Organizatori su za kompletan vizuelni ugođaj angažovali i provjerenog profesionalca VJ Shimeka (aka Shimmie) iz Sarajeva.

Organizatori ovog svojevrsnog techno-spektakla su, pored pomenute sarajevske dj-skupine POSITIVE SOUND hotel & diskoteka AQUA i XXX energy drink.

Sarajevo-X.com u suradnji sa organizatorima ovog eventa je svojim online posjetiocima obezbjedio 8 x 2 ulaznice. Za sve one koji žele da učestvuju u ovoj nagradnoj igri, predlažemo da KLIKNU OVDJE! Sretno!