Red Bull MC Battle u Beogradu
0

VIDEO / MC CoA je šampion Srbije

Sarajevo-x.com
Nakon Sarajeva, Red Bull MC Battle proteklog vikenda održan i u Domu omladine u Beogradu gdje je briljirao MC CoA i dobio titulu najboljeg freestylera Srbije. Šesnaest takmičara uspješno se predstavilo publici, koja ih je sve vrijeme uzvicima podrške, oduševljenja ili u nekim slučajevima i negodovanja nosila iz runde u rundu.

Velika sala Doma omladine bila je premala da primi svu publiku koja je željela da prisustvuje najvećoj borbi srbijanskih MCjeva. Više od 1.300 ljudi, koji su na vrijeme došli do karte imalo je sreću da prisustvuje spektakularnom dešavanju, dok je par stotina ljubitelja hip hopa ostalo ispred Doma omladine.

Domaćini večeri bili su Galeb i Mack Dames koji su odradili majstorski dio posla vođenjem programa i koji su također doprinijeli održavanju nivoa takmičenja. Da će battle biti kvalitetan najbolje je pokazao prvi krug tj. osmina finala, gdje smo vidjeli možda i najviše direktnih prozivki i puncheva, koji su prosto oduševili publiku i sudijsku trojku koju su činili: Reksona, Timbe i Bane Sunshine.

Red Bull MC Battle svojim prisustvom podržala su i mnoga poznata lica srbijanske rep scene, kao što su grupa THC, momci iz grupe Sick Touch, Sale Tru, Bvana, Cantwait, ekipa Carski Rez, grupa Bauk Squad i drugi.

Nakon veoma dobrih nastupa u polufinalu su ušli Smoke Mardeljano, CoA, Zhozi Zho i Arafat i time su sebi osigurali direktan plasman na regionalno finale.

U finalnoj rundi CoA je bio bolji od Arafata i dobio titulu najboljeg freestylera Srbije za 2011. godinu.

Nakon Beograda „liga šampiona za repere“ ide u Zagreb gdje će se naredne subote krunisati najbolji freestyler Hrvatske i obznaniti MCvi koji će se zajedno sa freestylerima iz Srbije i BiH takmičiti na regionalnom finalu Red Bull MC Battle u Sarajevu 22. oktobra u velikoj sali Doma mladih.