Muzika
29

Maya Sar: Za Zeničane pripremamo istinski show

Klix.ba
Nakon iznimno uspješnih koncerata širom Bosne i Hercegovine, Maya Sar i njen bend obavljaju posljednje pripreme za koncert u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici.

U okviru turneje "Live in Theatre", bosanskohercegovačka pjevačica i kompozitorica nastupit će u petak 20. maja i u Zenici, na koncertu koji se organizira u saradnji sa BNP-om a u sklopu obilježavanja završetka 66. pozorišne i koncertne sezone Bosanskog narodnog pozorišta.

"Koncert u Zenici će biti finale turneje, a za zeničku publiku pripremamo istinski show, sa istim desetočlanim ansamblom, tehničkim timom i produkcijom na koju je, slobodno mogu reći, moja publika navikla kao na standard", kazala je Maya Sar i dodala: "Ovo će biti moj prvi koncert u Zenici, a na koncertu će mi se pridružiti i poseban gost – dragi prijatelj i saradnik koji će biti posebno iznenađenje za publiku. Ovaj dio promotivne turneje završit ćemo mojom premijerom u Zenici, i sretna sam da je upravo tako."

Koncerti u okviru turneje "Live in Theatre" održavaju se u pozorištima a posljednji koncert održan je u Narodnom pozorištu u Sarajevu početkom mjeseca. "Sjajan je svaki novi susret sa mojom publikom. Nakon za mene nezaboravnih koncerata koje smo imali u Tuzli, Banjaluci, Mostaru i Sarajevu, sanjam da se i u Zenici desi isto. Radujem se ovoj posebnoj prilici za susret sa zeničkom publikom i unaprijed se radujem mom prvom koncertu u Zenici, 20. maja!”, kaže Maya Sar.

Ulaznice za zenički koncert u prodaji su na blagajni i u marketing službi Bosanskog narodnog pozorišta.