U hotelu Evropa
0

FOTO+VIDEO / Maya Sar premijerno predstavila pjesmu za Eurosong

Piše: J. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com)
Večeras je u hotelu Evropa u Sarajevu premijerno izvedena pjesma "Korake ti znam" sa kojom će pjevačica Maya Sar predstaviti Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem Eurosongu u Azerbejdžanu.

Prenos Eurosong showa iz hotela Evrope gledatelji ispred malih ekrana gledali su u crno-bijeloj verziji. Elvir Laković Laka je u razgovoru sa Mayom Sar podijelio svoja iskustva sa prijašnjeg Eurosonga.

"Nemoj taj dan jesti bijeli luk. Tamo su takvi mikrofoni da gledatelji ispred ekrana osjete ko je jeo luk", kazao je Laka u svom stilu.

Nakon nekoliko otpjevanih pjesama, Sabahudin Kurt se sjetio vremena kada je pjevao u hotelu Evropa.

"Evo, u 77. godini, ponovo sam zapjevao ovdje. Uvijek se sjećam lijepih dana. Posebno me raduje tvoj poziv Mayo i što sam vaš gost ovdje", kazao je Kurt.

Nakon toga, prikazan je kratki dokumentarac o ovogodišnjoj predstavnici BiH na Eurosongu u kojem je Maya Sar govorila o svom životu, muzici i obrazovanju.

"Hvala mojim roditeljima koji su mi sve u životu pružili", kazala je Maya Sar.

Jedan od najvažnijih datuma u životu Maye Sar je, kako kaže, onaj kad se udala za Mahira Sarihodžića i ove godine se navrava deset godina koliko su u braku.

Prije izvođenja "Korake ti znam" Maya je otpjevala sevdalinku "Kraj potoka bistre vode".

Marija Šestić bila je jedna od gošći večerašnjeg showa u hotelu Evropa. Ova bivša predstavnica BiH na Eurosongu otpjevala je pjesmu "Samo jednom se ljubi".

O Mayi Sar večeras su govorili i njene kolege profesori i učenici sa Muzičke akademije. Nakon toga, Fuad Backović Deen, predstavnik BiH na Eurosongu 2004. godine, je zajedno sa Mayom Sar otpjevao pjesmu "Fly Me To The Moon".

Maya Sar je umjetničko ime Tuzlanke Maje Sarihodžić koja je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, na odsjeku za klavir. Osim što pjeva, Maja piše tekstove i komponuje. Također, naša predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu prateći je vokal Dine Merlina.

Maya Sar je napisala tekst i muziku za pjesmu "Korake ti znam" dok su njen suprug Mahir Sarihodžić i Adriano Pennino uradili aranžman.

Večerašnju specijalnu emisiju u prepunoj sali hotela Evropa vodio je novinar iz Zabavno-muzičke redakcije BHT1 Ajdin Tači.