Poznata kantautorka
9

Maya Sar predstavlja novi singl "Spremna sam da živim"

N. C.
Maya Sar, omiljena regionalna muzičarka i kantautorka, predstavila je novi singl "Spremna sam da živim", ovog puta zajedno s regionalno poznatim bendom Cubismo.

Ova pozitivna, uhu ugodna salsa, fuzija pop i latino muzike, prva je zvanična duetska saradnja ove sjajne kantautorke i muzičarke, koja najavljuje i skori izlazak njenog novog albuma.

"Pjesma govori o svjesnoj odluci prihvatanja promjena u životu, revidiranju loših navika i pogrešnih obrazaca. Na priliku da se mijenjamo treba gledati pozitivno, a svaki novi početak nosi neku posebnu draž i izazov", rekla je Maya Sar.

Uvijek drugačija i jedinstvena, a najviše autentična Maya Sar je autorka muzike i teksta za pjesmu "Spremna sam da živim" u kojoj je pretočila svoje istančane emocije i razmišljanja o novim počecima. Adaptaciju na španski jezik uradio je Ricardo Luque, porijeklom iz Venecuele, poznat kao glavni vokal benda Cubismo dok je pjesmu aranžirao Adis Sirbubalo, a producirali su je Mahir Sarihodžić i Krešimir Tomec, jedan od osnivača benda.

Cubismo je jedini bend u regiji koji od osnivanja njeguje specifičan i originalan latino zvuk dobro poznat svima. Možemo slobodno reći da su oni zaslužni za popularizaciju latino zvuka na našim prostorima, posebno kroz saradnje sa Josipom Lisac i Gibonnijem. Dobitnici su preko 20 najprestižnijih diskografskih nagrada.

Ovaj nekonvencionalni spoj Maye Sar i Cubisma, donosi pravo osvježenje u eteru, a slušateljima će produžiti miris ljeta i pozvati ih na ples.