Maya Sar predstavlja BiH na Evroviziji u Bakuu

S
Sarajevo-x.com
15.12.2011. u 17:05
0
207
Maya Sar predstavlja BiH na Evroviziji u Bakuu
0
Maya Sar predstavlja BiH na Evroviziji u Bakuu
Bosnu i Hercegovinu će na 57. Takmičenju za pjesmu Evrovizije, narednog maja u Azerbejdžanu, predstavljati mlada i uspješna kantautorica Maya Sar.
Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT), punopravna članica EBU-a, je na osnovu Pravila Takmičenja za pjesmu Evrovizije 2012. odlučila da za predstavnicu Bosne i Hercegovine angažuje umjetnicu koja je svojim autorskim umijećem, osebujnim muzičkim stilom i talentom, za kratko vrijeme ostvarila vrhunske rezultate i postigla značajne uspjehe na bosanskohercegovačkoj i regionalnoj muzičkoj sceni.

Maya Sar će u Bakuu u maju 2012. godine pjevati vlastitu kompoziciju koju će BHRT premijerno objaviti početkom naredne godine u programu BHT 1 i BH Radija 1.

Takmičenje za pjesmu Evrovizije - Eurovision Song Contest predstavlja najveći globalni medijski spektakl pored Olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva u fudbalu. Već 57 godina Eurosong je najveći, najgledaniji i najpopularniji televizijski format u Evropi, koji svake godine prati više od 200 miliona gledalaca u direktnom televizijskom prijenosu.

Zahvaljujući pobjedi azerbejdžanskog dueta Ell/Nikki sa pjesmom "Running Scared", Eurosong 2012. bit će održan u Bakuu 22., 24. i 26. maja.

Maya je dugi niz godina bila članica pratećeg benda Dine Merlina, s kojim je na Eurosongu 2011. u Dusseldorfu predstavljala Bosnu i Hercegovinu. Inicijatorka je regionalne humanitarne akcije za borbu protiv raka grlića materice “Moj je život moja pjesma” i autorica istoimene pjesme. Za tu akciju, od Internacionalne lige humanista (dr. Elisabeth Rehn) dobila je priznanje – “Zlatnu plaketu za veliko ljudsko srce”. Prvim kantautorskim singlom “Nespretno” postigla je zapažen uspjeh i stekla naklonost velikog dijela publike.

U svom porodičnom studiju “Long Play”, sa suprugom i producentom Mahirom Sarihodžićem, pored autorskog rada za druge izvođače, završava i snimanje svog prvog albuma.


Komentari (207)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: