Muzika
83

Maya Sar održala koncert u Narodnom pozorištu

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Večerašnjim gala koncertom u Narodnom pozorištu u Sarajevu, bh. kantautorica Maya Sar završila je prvi dio koncertne turneje "Live in theatre".

Nakon rasprodanih koncerata u Tuzli i Banjoj Luci, te prošlosedmičnog nastupa u Mostaru, pjevačica je sa svojim mnogobrojnim ansamblom i gostima pripremila još jedan izniman show za svoju publiku.

"Svaki od tih prostora ima svoj značaj u kulturnom smislu i institucija je koja nikad ne gubi na vrijednosti. S druge strane, postoje kriteriji po kojima neki sadržaj može dospjeti na jedno mjesto kao što je teatar, zna se bonton i odnos prema jednoj takvoj instituciji, ali i programu koji nudimo", kazala je Maya Sar na nedavno održanoj konferenciji za medije.

Izrazila je zadovoljstvo što u svakom pozorištu ima koncertni klavir s obzirom na to da je to njen instrument s kojim ima posebnu vezu i uz pomoć kojeg stvara svoje pjesme.

Maya Sar će održati koncert u Zenici 20. maja, a na jesen slijede koncerti u Zagrebu, Beogradu, Podgorici i ostalim gradovima regije, a u planu je i sljedeći album.