Muzika
15

Maya Sar na turneji "Live in Theater" po BiH i regionu

Klix.ba
Kantautoricaa, kompozitorica i pjevačica Maya Sar, jedno od najznačajnijih regionalnih imena pop muzike, održat će 1. aprila svoj prvi koncert u Narodnom pozorištu RS u Banjoj Luci u okviru regionalne turneje "Maya Sar - Live in Theater".

Prvi koncert u okviru turneje bit će održan 26. marta u Tuzli. Simbolično, turneju je željela započeti upravo u rodnom gradu, na sceni renoviranog Narodnog pozorišta Tuzla.

Nakon Tuzle i Banje Luke slijede koncerti u Mostaru, Sarajevu, Zagrebu i Beogradu. Na koncertima koji će biti održani u teatrima širom BiH i regiona, Maya Sar će nastupiti sa svojim desetočlanim bendom, uz posebno odabrane goste. Njen nedavno objavljeni singl "Naša ljubav, naša kuća" upravo nosi tu snažnu poruku ljubavi, sreće i zadovoljstva koje dom i porodica donose. Svoju karijeru već godinama gradi samozatajno, nenametljivo i na veoma visokom umjetničkom i produkcijskom nivou.

Maya Sar je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2012. godine svojom autorskom kompozicijom "Korake ti znam". Kao kompozitor i tesktopisac sarađuje sa najeminentnijim regionalnim izvođačima, među kojima su Zdravko Čolić, Tereza Kesovija, Nina Badrić, Aleksandra Radović, Karolina Gočeva, Jacques Houdek i mnogi drugi.

Maya je 2013. godine objavila album “Krive riječi”, pod etiketom nekoliko renomiranih regionalnih izdavačkih kuća (Aquarius Records, City Records…). Sa istog albuma je izdvojeno pet singlova, za koje su urađeni videospotovi visoke produkcije, čime Maya Sar, pored BiH, dobija veliki medijski prostor u svim bitnijim regionalnim radio i TV kućama u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Jedinstveni koncertni događaj o kojem će se sigurno pričati i koji će publika dugo pamtiti u Banjoj Luci, koproducentski potpisuju Play Team iz Banje Luke i Long Play Production iz Sarajeva.

Ulaznice za ovaj izuzetni koncert bit će u prodaji od 10. marta 2016. godine na biletarnici Narodnog pozorišta RS.