Bh. kantautorica
155

Maya Sar na ljetnoj pozornici banjalučke tvrđave Kastel održala koncert za pamćenje

Klix.ba
Na veličanstvenoj pozornici tvrđave Kastel u Banja Luci kantautorica Maya Sar je sa svojim bendom i posebno odabranim gostima priredila publici koncert za pamćenje.

Maya nije krila uzbuđenje zbog ponovnog susreta sa banjalučkom publikom, a ugodna ljetna noć samo je dodatno upotpunila posebnu muzičku čaroliju.

Koncert je otvorila i publiku pozdravila jednim velikim "Hvala", prvim u nizu novih singlova koje je premijerno predstavila publici u gradu na Vrbasu. Nizali su se hitovi "Korake ti znam", "Krive riječi", "Nespretno", "Naša ljubav, naša kuća" koje je publika pozdravljala gromoglasnim aplauzom.

Specijalna gošća i dugogodišnja Mayina saradnica Aleksandra Milutinović pridružila se na sceni u pratnji na gitari. Posebno iznenađenje za publiku bio je nastup Banjalučkog gradskog tamburaškog orkestra koji trenutno nosi titulu svjetskog prvaka. Zajedno sa Mayom izveli su pjesmu "Zar se nismo shvatili", koju je Maya Sar napisala i komponovala za muzičku legendu Zdravka Čolića. Odličan spoj Mayinog glasa i tamburaša naišao je na veliko oduševljenje i gromoglasan aplauz publike.

Premijerno izvođenje novog singla "Spremna sam da živim" desilo se pred sam kraj koncerta, a na prve taktove uslijedilo je novo iznenađenje za publiku. Latino ritmovi nove pjesme su od samog početka publiku digli na noge, a Mayi i bendu su se na sceni pridružili i plesači kluba Salsa Banjaluka, koji su pripremili posebnu koreografiju za ovu priliku i rasplesali publiku.