Potpisala ugovor
0

FOTO / Maya Sar BiH predstavlja pjesmom "Korake ti znam"

FENA
Činom potpisivanja ugovora između predstavnika Radio-televizije BiH i kantautorice Maye Sar danas je u Sarajevu ozvaničena odluka da će ova umjetnica predstavljati BiH na 57. takmičenju za pjesmu Evrovizije u Bakuu, Azerbejdžan.
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Ugovor su osim Maye Sar potpisali v.d. direktora BHRT Belmin Karamehmedović i generalni direktor BHRT Muhamed Bakarević.

Maya Sar je na konferenciji za medije organiziranoj tim povodom najavila da pjesma kojom će predstavljati BiH na Evrosongu 2012. nosi naziv "Korake ti znam", za koju ona potpisuje muziku i tekst. Aranžman je uradio Mahir Sarihodžić.

"Pjesma je karakterno bliska meni i mom senzibilitetu, te na tragu onoga što smo do sada radili. Ekskluzivitet za pjesmu je što će koaranžer biti jedan od vodećih ljudi na italijanskom "San Remu", producent Adriano Pennino. Trudit ćemo se dostojanstveno predstaviti BiH na ovom prestižnom takmičenju", kazala je Maya.

Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Najavila je i da će dio spota i pjesme s gudačkim orkestrom biti sniman u Rimu, a dio u Istanbulu. Cilj je napraviti spoj istoka i zapada, tradicije i modernog.

U Rimu će u narednom periodu također biti urađena i postprodukcija pjesme.

Karamehmedović je izrazio zadovoljstvo izborom Maye Sar za predstavnicu BiH na Evrosongu, te najavio da će ona i cijeli tim imati maksimalnu podršku BHRT-a u ovom iznimno važnom projektu. Uvjeren je da uspjeh BiH neće izostati.

Predstavljanje javnosti pjesme "Korake ti znam" očekuje se početkom marta. Takmičenje za pjesmu Evrovizije bit će održano 22., 24. i 26. maja.