Muzika
174

Maximum Power u finalu EU Rock Marathona

Klix.ba
Mladi sarajevski rok bend Maximum Power uspio se plasirati u finale EU Rock Marathona od 252 benda među prvih osam. Finale se održava u Berlinu, u subotu 24. novembra 2012. godine, rečeno je danas na press konferenciji održanoj u prostorijama Gradske uprave Sarajeva.

Podršku radu ovog mladog benda pruža Grad Sarajevo, te se tim povodom na konferenciji za novinare obratio i Alija Behmen, gradonačelnik Sarajeva.

"Grad Sarajevo od početka podržava bend „Maximum Power“, jer se radi prvenstveno o talentovanim mladim muzičarima i odličnim učenicima", istakao je Behmen, te naglasio da ovakvi mladi ljudi trebaju služit za primjer i biti uzor za jedno normalno i zdravo odrastanje. Gradonačelnik je kazao kako je ova institucija finansirala nabavku muzičkih instrumenata.

"Tada smo očekivali od njih da budu u stanju jednog dana kvalitetno predstaviti grad Sarajevo. U to vrijeme su još bili na završetku osnovne škole, a evo već sada stigli su u finale važnog evropskog muzičkog kulturnog događaja", rekao je Behmen. Konferenciji za novinare su prisustvovali i Mirsad Ibrić, izvršni producent i Jasmin Mangafić, menadžer benda Maximum Power.

Mirsad Ibrić zahvalio se na svesrdnoj podršci koju Grad Sarajevo pruža ovom bendu, te gradonačelniku Sarajeva i Ramizu Kadiću, pomoćniku gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport, uručio je zahvalnice u vidu postera ovog mladog benda.

Jasmin Mangafić, menadžer Maximum Powera, govorio je više o takmičenju koje će se održati 24. novembra u Berlinu, istakavši da se oni već osjećaju kao pobjednici samim tim što su se plasirali u prvih osam bendova. Poručio je da će učiniti sve da ovo međunarodno prestižno takmičenje rock bendova dovede u Sarajevo iduće godine.

Bosanskohercegovački bend Maximum power, koji čine mladi Tarik Mulaomerović, Dino Mangafić, Haris Rudalija, Adnan Brđanin i Adi Avdić, do sada je takođe imalo značajne nastupe uživo, kao i na radio i TV stanicama. Veliki broj fanova stekli su tokom nastupa u muzičkom šouu "Rat bendova" na TV OBN. Krajem prošle godine izdali su album pod nazivom "13" koji je jako dobro prihvaćen od publike. Zbog njihove popularnosti mediji i javnost nazvali su ih i "Sarajevski Beatlesi" i "Bosansko čudo".