{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Matrix i Optical u Sarajevu! 02/07/04

S
26.6.2004. u 15:12
0
0
Matrix i Optical u Sarajevu! 02/07/04
0
Matrix i Optical u Sarajevu! 02/07/04
Na početku vrelog jula u Sarajevu, Kontra i British Council vam spremaju veliko drum and bass osvježenje. Dva izuzetno talentovana britanska DJ-a i producenta na koje ste čekali dugo vremena, dolaze u BiH. Spremite se za najbolji drum and bass party ovoga ljeta...
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Optical (Matt Quinn)jedan je od najuticajnijih drum and bass producenata na svijetu. Karijeru je počeo 1996. godine, a par godina kasnije se udružuje sa Ed Rush-om da bi postali najpoznatiji drum and bass duo na sceni. Ed Rush & Optical vlasnici su label-a Virus koji danas predstavlja osnovu svjetske drum and bass produkcije, na kojem su objavili tri albuma i producirali nebrojeno mnogo singlova i remixa. Optical je definitivno najpoznatiji dnb DJ koji će gostovati u Sarajevu.

Matrix (Jamie Quinn), proizavši iz sjenke starijeg brata (Optical), vrlo brzo je pronašao i izgradio sopstveni stil u muzici. Matrix 2000-te godine izdaje album Sleepwalk koji je pomjerio granice tvrdog i mekanog drum and bass zvuka. U posljednje vrijeme, zajedno sa producentom Danny J-om, producira disco influenciran liquid funk, a vrlo uspješno radi i house muziku sa Goldiem pod pseudionimom Goldtrix.


Boreći se već tri godine za kvalitetno predstavljanje drum and bass muzike, Kontra ekipa je pokušala pokrenuti scenu u svojoj zemlji. 7 drum and bass (techstep) sessiona, 3 Liquid Funk sessiona, 2 Kontranapada, prvi regionalni dnb seminar i veliki broj party-a sa top dnb DJ-evima (Stakka & Skynet, Rascal & Klone, Black Sun Empire, Paul B, Kemal, Chris SU & SKC, Optiv...). Ljeto 2004. godine je, borba i dalje traje...

Lokacija je klub Mak Dizdar (ex-Vaso Pelagić) – Centar za mlade Novo Sarajevo na Grbavici (odmah do šopinga). Rezervacije karata na kontra.ba/uksummer.

Sarajevo-x i Kontra vam poklanjaju tri besplatne karte:

Dobitnici ulaznica u nagradnoj igri su:

Maja
Milan
Ivana

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: