{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Matrix i Optical u Sarajevu! 02/07/04

S
26.6.2004. u 15:12
0
0
Matrix i Optical u Sarajevu! 02/07/04
0
Matrix i Optical u Sarajevu! 02/07/04
Na početku vrelog jula u Sarajevu, Kontra i British Council vam spremaju veliko drum and bass osvježenje. Dva izuzetno talentovana britanska DJ-a i producenta na koje ste čekali dugo vremena, dolaze u BiH. Spremite se za najbolji drum and bass party ovoga ljeta...
Optical (Matt Quinn)jedan je od najuticajnijih drum and bass producenata na svijetu. Karijeru je počeo 1996. godine, a par godina kasnije se udružuje sa Ed Rush-om da bi postali najpoznatiji drum and bass duo na sceni. Ed Rush & Optical vlasnici su label-a Virus koji danas predstavlja osnovu svjetske drum and bass produkcije, na kojem su objavili tri albuma i producirali nebrojeno mnogo singlova i remixa. Optical je definitivno najpoznatiji dnb DJ koji će gostovati u Sarajevu.

Matrix (Jamie Quinn), proizavši iz sjenke starijeg brata (Optical), vrlo brzo je pronašao i izgradio sopstveni stil u muzici. Matrix 2000-te godine izdaje album Sleepwalk koji je pomjerio granice tvrdog i mekanog drum and bass zvuka. U posljednje vrijeme, zajedno sa producentom Danny J-om, producira disco influenciran liquid funk, a vrlo uspješno radi i house muziku sa Goldiem pod pseudionimom Goldtrix.


Boreći se već tri godine za kvalitetno predstavljanje drum and bass muzike, Kontra ekipa je pokušala pokrenuti scenu u svojoj zemlji. 7 drum and bass (techstep) sessiona, 3 Liquid Funk sessiona, 2 Kontranapada, prvi regionalni dnb seminar i veliki broj party-a sa top dnb DJ-evima (Stakka & Skynet, Rascal & Klone, Black Sun Empire, Paul B, Kemal, Chris SU & SKC, Optiv...). Ljeto 2004. godine je, borba i dalje traje...

Lokacija je klub Mak Dizdar (ex-Vaso Pelagić) – Centar za mlade Novo Sarajevo na Grbavici (odmah do šopinga). Rezervacije karata na kontra.ba/uksummer.

Sarajevo-x i Kontra vam poklanjaju tri besplatne karte:

Dobitnici ulaznica u nagradnoj igri su:

Maja
Milan
Ivana

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: