Uputio kritike
19

Matko Jelavić zamolio 2Cellose da ne izvode njegovu pjesmu: Doslovno je izmasakriraju

I. S.
Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavić
Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavić
Hrvatski muzičar Matko Jelavić zamolio je 2Cellose da više ne izvode njegovu pjesmu "Majko stara". Istaknuo je da nije zadovoljan njihovom izvedbom.

"Koriste taj moj hit jer dobro znaju da je jedna od najboljih hrvatskih pjesama svih vremena. Međutim, to kako oni rade je blago rečeno katastrofa. Pa pogledajte i poslušajte tu snimku, na šta vam to nalikuje? Strane hitove obrade bez greške, a 'Majko stara' doslovno izmasakriraju! Osim toga, nikad mi nisu tražili dozvolu za izvedbu niti sam dobio prihod od tih silnih izvođenja po svijetu, ali to je sad manji problem. Ako još samo jednom izvedu 'Majko stara', ovim putem čvrsto tvrdim da ću ih zbog toga tužiti", rekao je za Slobodnu Dalmaciju.

Dodao je da je dvaput kontaktirao Stjepana Hausera i zamolio ga da više ne izvodi spomenutu pjesmu.

"Živio mi Hauser, molim te, nemojte više ovako jadno izvoditi moju pjesmu. Ili je napravite kako treba ili je nemojte više svirati", naveo je u poruci.

Slobodna Dalmacija tvrdi da je Hauser odgovorio vulgarno te blokirao Jelavića. Hauser i Luka Šulić su nakon ovog događaja nastupili u Australiji. Nisu odsvirali pjesmu "Majko stara". Podsjećamo, dvojac 2Cellos je prošle godine održao oproštajnu turneju, ali ponekad ipak održe zajednički nastup.

"Nadam se da je neće više nikad svirati i hvala Bogu na tome", zaključio je Jelavić.