|

Massive Attack sprema reizdanje albuma "Mezzanine"

Massive Attack sprema reizdanje albuma "Mezzanine"
8
Klix.ba
17.9.2018. u 16:49
0
komentara
8

dijeljenja
Massive Attack sprema reizdanje albuma "Mezzanine" Foto: EPA-EFE
Trip hoperi iz grupe Massive Attack spremaju reizdanje legendarnog albuma "Mezzanine" iz 1998. godine na kojem će se naći i dosad nikad objavljeni snimci.
Engleski trip hop sastav Massive Attack sprema reizdanje legendarnog albuma "Mezzanine" povodom njegovog 20. rođendana. Prvo izdanje ovog albuma objavljeno je 1998. godine, a reizdanje će sadržavati remikse i dosad neobjavljene snimke.

Ponovno objavljeni album "Mezzanine" bit će odštampan na tri gramofonske ploče na kojima će se naći osam novih pjesama čiju produkciju potpisuje Mad Proffesor.

Zanimljivo je istaći da su članovi grupe Massive Attack i popularni engleski producent Mad Proffesor zajedno radili davne 1994. godine na masteru albuma "Protection" koji je javnosti trebao biti dostupan pod nazivom "No Protection", ali se nikad nije našao u prodaji.

Ovaj box-set, koji će se u fizičkom formatu naći u posebno izrađenom omotu osjetljivom na toplotu, moći će se kupiti u bolje opremljenim muzičkim trgovinama širom svijeta od 7. decembra.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.