26. aprila
76

Massimo uoči mini turneje u BiH: Uvijek osjetim uzbuđenje kad nastupam u Sarajevu

Piše: M. N.
Vokalni velikan i genij, kako ga mediji u regiji nazivaju, Massimo Savić održat će tri ekskluzivna koncerta u Bosni i Hercegovini. Predstavljajući danas svoj plan novinarima, Massimo je poručio kako će koncerti u Sarajevu, Tuzli i Banjoj Luci biti zanimljivi, a njegov tim će dati sve od sebe da to bude na vrhunskom nivou.

Massimov producent koncerata Tomislav Kašljević, koji sarađuje s vrhunskim muzičarima poput 2Cellos, Indexa i Sevdaha, kazao je kako mu je zadovoljstvo raditi ove koncerte jer su oni svojevrstan poklon Massimu za svu zajedničku saradnju.

"Htio sam napraviti jednu lijepu priču za Sarajlije, Tuzlake, Banjalučane i Massima pa su tu ovi prostori koji su izazovni i predstavljaju avanturu u današnje vrijeme kada je riječ o prodaji ulaznica, ali ćemo sve to rješavati u hodu. Siguran sam da će Massimo dati maksimum na koncertima, a ja ću sa svojim timom uraditi sve da koncerti budu na nivou kakav publika zaslužuje", rekao je Kašljević.

Massimo je kazao kako je za njega uvijek poseban osjećaj kada dođe u Sarajevo kao glavno ishodište rock'n'rolla te da se uvijek prisjeti prvog koncerta koji je održao sa svojim bendom u Domu mladih. Tada su nastupali i Zabranjeno pušenje i EKV.

"Osjetio sam nevjerovatnu vibraciju tog grada koji se zove Sarajevo. Slično sam osjetio kada sam kao dječak posjetio zemlju Tarzana - Južnoafričku Republiku. Bilo je to veliko uzbuđenje i taj osjećaj je uvijek prisutan kada dolazim u Sarajevo. Veliki je izazov svirati ovdje jer publika nije toliko u 'rukavicama' kao u ostalim mjestima jer se ovdje niko ne stidi dati prvi aplauz. Publika daje jednu energiju koja je neophodna da koncert bude dobar", rekao je Massimo.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Istakao je kako ima najboljeg ton majstora i bend koji će doprinijeti ugođaju na koncertima te da se nada da će publika uživati.

"Najveći kompliment dobio sam od jedne novinarke koja je rekla, nakon što smo uradili koncert u dvorani u Osijeku, kako sam uspio tu veliku dvoranu pretvoriti u jedan mali intimni prostor. Nadam se da će tako biti i u Sarajevu", kazao je.

Prvi koncert bit će održan u sarajevskoj dvorani "Mirza Delibašić" 26. aprila u 20 sati, u tuzlanskoj dvorani Mejdan 27. aprila i na Tvrđavi Kastel u Banjoj Luci 10. juna.

Najbolji muški vokal Hrvatske, ali i regije rasprodao je sve svoje koncerte u BiH tokom posljednjih godina, a s obzirom na ogroman uspjeh aktuelnog singla "1000 ljudi", koji je pokorio top liste širom regije, ulaznice za sva tri koncerta u okviru ove mini turneje mogle bi vrlo brzo biti rasprodate. Pjesma "1000 ljudi" apostrofira ljubav kao pokretačku snagu i glavna je inspiracija i za predstojeći, novi Massimov studijski album koji će se uskoro pojaviti na tržištu, a i za turneju koja je pred njim u Bosni i Hercegovini.