Muzika
10

Massimo Savić za 8. mart u Domu mladih Sarajevo

Klix.ba
Massimo Savić jedan je od najkarizmatičnijih pjevača i najupečatljivijih vokala na ovim prostorima, a već dugi niz godina kontinuirano osvaja srca publike šire regije.

Predstojećom BH turnejom premijerno će predstaviti svoj novi album koji je svjetlo dana ugledao 26. januara u dupke punom zagrebačkom Booze & Blues baru pod nazivom "1 dan ljubavi".

Nasljednik odličnog albuma "Dodirni me slučajno" donosi hitove "Suze nam stale na put" i "Ispod nekog drugog neba" te još 10 pjesama. Provjerena ekipa producenata: Nikša Bratoš, Predrag Martinjak i Ivan Popeskić, ponovo su dio Massimovog tima, a od autora na novom albumu nalaze se pjesme Predraga Martinjaka, Eni Kondić, Amila Loje, Zorana Predina, Arsena Dedića, Dalibora Prochazke i Dade Pastuovića - Newere. Istaknut ćemo i saradnju sa svjetski poznatim gitaristom Davidom Rhodesom, koji je na nekim pjesmama odsvirao gitare.

Na predstojećoj koncertnoj turneji Massimo će svojim vjernim fanovima u Bosni i Hercegovini priuštiti muzičko putovanje koje predstavlja presjek njegove trideset godina duge i uspješne karijere, uz pregršt hitova – od aktualnih "Suze nam stale na put", "Iz jednog pogleda", "Zar više nema nas" i "Tišina" s albuma "Dodirni me slučajno" i "Sunce se ponovo rađa", do kultnih starih pjesama poput "Sjaj u tami", a neće izostati ni evergreeni i obrade Sinatre s albuma "Massimo sings Sinatra". Massima će na sceni tokom turneje pratiti proširena postava njegovog benda.

Massimo će svoju bh. turneju, poslije Sarajevskog Doma mladih, nastaviti 10. marta u Zenici u BNP-u, 11. marta u Mostaru u dvorani "H.S.Kosača" te 13. marta u Tuzli u BKC-u.