Muzika
0

Massimo Savić u "SA klubu" predstavlja album "Vještina 2"

FENA
Massimo Savić, jedan od najoriginalnijih autora i pjevača hrvatske muzičke scene, 8. augusta će u "SA klubu" održati koncertnu promciju svoga najnovijeg albuma "Vještina 2".

Massimo je prošlogodišnji dobitnik dviju prestižnih hrvatskih muzičkih nagrada - "Porin", i to u konkurenciji najbolja muška vokalna izvedba s pjesmom "Bacila je sve niz rijeku", i u konkurenciji najbolja vokalna saradnja s pjesmom "Odjednom ti" s albuma "Vještina".

S obzirom na uspjeh ovoga albuma, Massimo je odlučio uraditi još jedan album u tome stilu - "Vještina 2".

Massimov videospot pjesme "Da mogu" s novog albuma "Vještina 2" je prvi hit singl.

Spot je sniman u zagrebačkom studiju "Bavoljak". Snimatelj je Sandi Novak, dok montažu potpisuje Dinko Klobučar. Uz Massima i njegov koncertni bend, u videospotu se pojavljuju Nikolina Pišek i Vili Matula.

Pjesma "Da mogu" je prepjev izvorno talijanske "Magari", koju potpisuje jedna od najvećih i najtalentiranijih suvremenih talijanskih pop zvijezda - Renato Zero.

Izvorno objavljena na albumu "Cattura" (2003.) i ponovljena uživo na dvostrukom koncertnom "Figli del sogno" (2004.), privukla je Massimovu pozornost jer je u Zeru prepoznao kantautora čiji afiniteti i stilizacije također ne bježe od tradicije - a to je i inače obilježje talijanske pop/rock glazbe uz koju je Massimo snažno vezan odrastanjem i jezikom.

Može se očekivati još jedan interesantan susret s ovim pjevačem osebujne interpretacije.