Coloseum Club
0

Massimo Savić se vraća u Sarajevo nakon duge pauze

Sarajevo-x.com
U subotu, 17. decembra 2011. godine, u 22 sata, nakon dužeg odsustva sa naše scene, posjetioce Coloseum Cluba će još jednom očarati nove pjesme karizmatičnog Massima Savića, maestra klupske muzike.
U karijeri koja traje pune tri decenije, Massimo Savić je izdao više od deset albuma, obogativši regionalnu muzičku scenu nezaboravnim stihovima. Neki od njih, poput stihova pjesama Vještina, Da mogu, Ne plači i Znam zašto te osjećam, će ostati vanvremenske himne Massimovog muzičkog žanra.

Prije samo mjesec dana ovaj hrvatski pjevač je izdao svoj novi album ''Dodirni me slučajno'' koji će ovoga puta premijerno predstaviti sarajevskoj publici.

Pjesme sa novog albuma su u kratkom roku osvojile srca i najizbirljivijih muzičkih sladokusaca, priznavajući mu status jednog od najkvalitetnijih umjetnika na Balkanu. Massimo je nedavno izjavio da je ovim albumom, na kojem je radila regionalna ekipa, iznimno zadovoljan jer su pjesme pažljivo birane i izvrsno aranžirane.

Massimo Savić je muzičar koji je nebrojeno puta upravo u Sarajevu pokazao kako kreirati predivan ugođaj i intimnu atmosferu bez obzira na veličinu prostora u kojem pjeva. Stoga, bez oklijevanja decembarsku hladnu večer zamijenite toplom, romantičnom atmosferom Coloseum Cluba i Massimovim koncertom.