Jackson bi bio ponosan
0

Masovnim plesom obilježili rođendan Kralja

Sarajevo-x.com
Pariz
Odjeveni u za njega prepoznatljive inspirativne odjevne predmete, fanovi Michaela Jacksona širom svijeta zajedničkim plesom obilježili su njegov 51. rođendan.

Od londonskog Trafalgar Squarea do brojnih drugih destinacija orila se muzika slavnog pjevača, a plesnim vještinama poštovalaca njegovog lika i djela ponosio bi se i sam Jackson, kad bi ih mogao vidjeti.

Slavni potezi stotina obožavatelja izvođeni su uz jednu od najpopularnijih pjesama na svijetu, "Thriller", sa istoimenog albuma iz 1982. godine.

Mnogi Britanci su ovaj ples naučili gledajući spotove preminulog pjevača, a neki su se upisali i u škole plesa.

Organizatorica ovog događaja u Londonu, Ilana Lorraine, izjavila je: "Kad je Michael Jackson preminuo, mislila sam kako ću na njegov rođendan organizovati nešto što će nas okupiti i učiniti da budemo kao jedno. Bilo je izvanredno. Mjesto je bilo prepuno ljudi."

Gospođica Lorraine (30) dolazi iz sjevernog dijela Londona, a ističe kako se neće zaustaviti na ovome. Planira organizovati i druge događaje, kao što je masovno pjevanje i još plesnih trenutaka.

"Ja sam ogroman obožavatelj Michaela Jacksona i želim da on u našem sjećanju ostane živ", kaže ona.

Jacksonov album "Thriller" je najprodavaniji album svih vremena. Sedam od deset pjesama sa njega našli su se u top 10 na muzičkim listama.

Događaji kao što je ovaj u subotu su okupili brojne mlade i one nešto starije u Londonu, Parizu, Moskvi, New Delhiju i drugim gradovima.