Muzika
0

Mary J. Blige sa najviše nagrada na dodjeli "Billboard Music" nagrada

FENA
Mary J.Blige, proslavljena R&B pjevačica, dominirala je na ovogodišnjoj dodjeli "Billboard Music" nagrada koja se održala sinoć u "MGM Grand Garden" areni u Las Vegasu.

Mary je osvojila je devet nagrada u R&B hip/hop žanru među kojima su one za najbolji album godine ("The Breakthrough"), za naj pjesmu godine ("Be Without You"), a nagrađena je i u kategoriji Hot 100 airplay pjesma godine.

American Idol starleta Carrie Underwood i rapper iz Atlante T.I. dobili su po pet nagrada. T.I. je dominirao u rap kategoriji gdje je osvojio nagrade za najboljeg izvođača i najbolji album godine ("King").

Underwoodova je za svoj prvenac "Some Hearts" dobila nagradu za album godine.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Chris Brown je najbolji novi izvođač godine, dok su Nickelback i Rihanna osvojili po tri nagrade. Nickelback u kategorijama artist duo/group of the year, rock album of the year (All the Right Reasons) i Hot 100 artists duo/or group of the year.

Underwoodova je za svoj prvenac "Some Hearts" dobila nagradu album godine.

Po jednu nagradu dobili su Nelly Furtado, Kenny Chesney, Three Days Grace i sountrack Disney filma High School Musical. Tony Bennett je dobio "Billboard Century" nagradu, a uručio mu je njegov dugogodišnji prijatelj Stevie Wonder.

Nastupili su Janet Jackson s medleyem "Pleasure Principle" i "So Excited", Fergie je s kolegom iz Black Eyed Peasa, will.i.amom, izvela "Fergalicious" dok su Ludacris and Pharrell otpjevali nedavni hit No.1 "Money Maker" sa Hot 100 top liste. Young Jeezy izveo je novi single "I Luv It" dok je Bligeova "rasturila" s medleyem "Enough Cryin'" i "Take Me As I Am".

Naravno, nije se moglo ni bez Gwen Stefani koja je otpjevala single "Wind It Up".

Od najavljivača tu su bili Akon, Danity Kane, Jesse McCartney, Bow Wow, Dave Navarro, Big & Rich i Paula Abdul.