Muzika
0

Marshall Jefferson u Mediterranean Lounge Baru

Sarajevo-x.com
U četvrtak navečer će Mediterranean Lounge Bar s ponosom ugostiti oca house muzike, jedinstvenog DJ-a koji je doslovno definirao house i plesnu muziku kakvu danas poznajemo, Marshalla Jeffersona.

Marshall Jefferson je 1986. po prvi puta upotrijebio klavir na platinastoj ploči “Move your body”, koja je postala himna house muzike, a godinu dana kasnije, na scenu se pojavio drugi važan projekat, prvi produkcijski acid house rad “Acid Trax”. Najimpresivnije kod njega jest da je u stanju stvarati klasičnu muziku što ga izdvaja od gomile drugih. O Marshallu su ispisane stotine stranica i idol je generacijama DJ-a i producenata, te se s razlogom naziva “ocem house muzike”.

Iako su vrata Mediterranean Lounge Bara na platou Skenderije u Sarajevu otvorena već više od mjesec dana, interes za dobru zabavu je sve veći i veći. Dokaz je svakodnevno prepuna ljetna bašta koju posjećuju ljubitelji dobre muzike i ljetnog ludog provoda.

Za nastavak ludog provoda u ljetnoj bašti, zadužena je Miss Nine, koja će nastupati u petak 30. jula. Ona je jedan od rijetkih ženskih DJ-a. Miss Nine ili pravim imenom Kristin Schrot je 24-godišnja djevojka koja je svoju karijeru prvobitno počela kao model, a tek onda kao DJ. Nakon njenog nastupa, 31. jula slijedi Closing party.

Dođite i uživajte u ludom provodu narednih dana. Besplatne pozivnice možete preuzeti u Mediterranean Lounge Baru svaki dan.