DJ party
1

Marko Nastić večeras u sarajevskoj Slogi

Klix.ba
Marko Nastić
Marko Nastić
U kultnom sarajevskom klubu Cinemas Sloga u petak, 15. februara, bit će održan DJ party sa jednim od najboljih DJ-eva sa ovih prostora i šire - Markom Nastićem.

Kao tinejdžer Marko je bio fasciniram sintisajzerima, ritam mašinama i elektronskom muzikom. Kao 16-godišnjak je postao rezident u beogradskim klubovima Industrija i Omen gde je upoznao Dejana Milićevića, s kojim je započeo projekat "TTP" (Teenage techno punks).

U Industriji je brzo postao umjetnički direktor i učvrstio saradnju sa Gordanom Paunovićem i drugim beogradski promoterima i DJ-evima elektronske muzike. Slijedeći projekat je bio promoterski tim "Teška mašinerija".

Tokom devedesetih Marko Nastić je postao sastavni dio svih važnijih techno događaja u Beogradu i Srbiji. Već do svoje 25-e godine je svirao sa svjetski poznatim DJ-evima kao što su Carl Cox, Richie Hawtin, Marco Carola, Kevin Saunderson, Green Velvet... Pridruživanjem timu "Recycled Loops", kao i potpisivanjem za berlinsku DJ agenciju "Kne'Deep", Nastićeva internacionalna karijera nastavlja da cvjeta. Svoju prvu vanevropsku turneju odradio je 2002. godine u Brazilu, a sada redovno nastupa u Britaniji, širom Azije i Evrope.

Marko Nastić je otvorio prvu srpsku techno izdavačku kuću pod imenom Recon Warriors, u okviru koje funkcionišu još dva labela - Recon Light i Traffica.

Na stageu u Slogi prije Marka Nastića pojavit će se DJ Nemanja Krstić, dok će, kao podrška sa domaće scene, nastupiti DJ Dizzy Dee i DJ Rebel(Kerim).

Cijena karata na dan partyja je 15 KM. Party počinje u 22 sata.