{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Marko Louis predstavio novi album "Beskraj" sa čak devet dueta

21.4.2017. u 19:36
125
3
Marko Louis predstavio novi album "Beskraj" sa čak devet dueta
125
Marko Louis predstavio novi album "Beskraj" sa čak devet dueta
Marko Louis
Marko Louis, sin legendarnog pjevača Ljubiše Stojanovića Luisa, predstavio je svoj novi album "Beskraj" u beogradskoj kulturnoj ustanovi Parobrod.
Svi prisutni mogli su uživati u audio vizuelnoj izložbi, a Marko je zajedno sa svojim bendom i gostima Vasilom Hažimanovim i Božom Vrećo odsvirao nekoliko pjesama. Tokom promocije albuma najavljen je i Markov koncert 25. maja u Mikseru.

Na ovom albumu se nalazi 11 pesama od kojih su devet dueti. Pored toga što pjeva, Marko se potpisuje i kao kompozitor, aranžer te dizajner zvuka. U pjesmama je prisutan utjecaj balkanske i orjentalne muzike sa primjesama jazza, funka, popa, i reggaea.

"Kad god sam kupovao muzičke albume uvijek sam tražio prvo da preslušam duete. Bilo mi je najzanimljivije kada različiti izvođači sarađuju i naprave spoj svojih interpretacija i svojih stilova. Na ovom albumu sam riješio da cijeli album bude spoj različitih energija i kultura širom svijeta", izjavio je Marko.

Marko Louis
Marko Louis


Na Markovom albumu izdavačke kuće Lampshade Media, Marko je sarađivao sa poznatim umjetnicima kao što su Vasil Hadžimanov iz Srbije, Vlatko Stefanovski iz Makedonije, Bobo iz Bugarske te Adnan Šaran i Božo Vrećo iz BiH. Pored u našem regionu poznatih imena, Marko je sarađivao sa izvođačima širom svijeta kao što su Tanu Saxena iz Indije ili Layth SidiQ iz Jermenije.

Na albumu se nalaze dvije kompozicije Markovog oca Ljubiše koje je obradio zajedno sa Vasilom Hadžimanovom i Vlatkom Stefanovskim.

"Pjesme "Doviđenja" i "Cveće cafnalo" su manje poznate pjesme moga oca ali su moje omiljene. Uvijek mi je bila želja da ova dva djela zabilježim jednog dana na traku i ispunila mi se želja", istaknuo je Marko.

Album "Beskraj" može se čuti i kupiti na različitim muzičkim portalima kao što su Deezer, Spotify, iTunes, Google Play i Youtube.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li ste zadovoljni kvalitetom kulturnih manifestacija u BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: