{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Marko Louis objavio spot za novu pjesmu inspirisanu grčkom mitološkom pričom

21.6.2018. u 11:28
2
4
Marko Louis objavio spot za novu pjesmu inspirisanu grčkom mitološkom pričom
2
 
Nakon brojnih rasprodatih koncerata u regionu, Marko Louis se na scenu vraća novim singlom "Euridika" kojim najavljuje treći istoimeni album koji će najesen objaviti za izdavačku kuću Lampshade Media.
Pjesma inspirisana grčkom mitološkom pričom o Euridici i Orfeju ispraćena je i videospotom koji je snimljen u jedinstvenom ambijentu Bitef Teatra.

U spotu se pojavljuju umjetnički plesači Luka Lukić i Tamara Pjević koji svojom plesačkom interpretacijom pričaju priču o ljubavnoj tragediji. Vizualizaciju pjesme "Euridika" je režirao Dragan Jereminov sa kojim je Marko Louis sarađivao i ranije na spotovima za pesme "Karika" i "Raj za avanturiste" sa Markovog prethodnog albuma "Beskraj". Tekst pjesme potpisuje Maja Radivojević dok je aranžman i muziku radio Marko Louis."Nakon prelijepih koncerata po cijelom regionu i divnih reakcija publike, dobio sam ogromnu energiju da započnem sa radom za novi album. Super mi ide i neću dugo čekati da ga podijelim sa svima. Nisam uopće razmišljao koja pjesma će biti prva nego sam znao da je to 'Euridika'. Pjesma također najavljuje ljetnje koncerte i festivale. Ovog ljeta ću nastupati na mojim omiljenim festivalima kao što su Arsenal Fest, Exit, Demofest, Arlemm a bit će i solo nastupa po cijelom regionu. Na Arsenal Festu ću 23. juna prvi put svirati novu pjesmu uživo i pozitivno sam uzbuđen zbog toga", izjavio je Marko.

Novi album će biti dostupan kako na digitalnim servisima, tako i na LP ploči. Osim toga, singl "Euridika" možete preslušati na svim digitalnim servisima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smjena Marijele Hašimbegović s funkcije direktorice NPS je:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: