Muzika
117

Marko Louis donio sunce na Lord Somerby's Bridge

Klix.ba
Kiša nije mogla pokvariti partijanje uz još jednu muzičku poslasticu na Sensation stage-u na Skenderiji. Tačno u ponoć Marko Louis i bend izašli su pred probranu publiku, muzičke znalce, kolege muzičare i brojne štovaoce umjetnika iz Beograda.

Poznat široj muzičkoj javnosti kao član autorskog benda MaraQYa, kao i klupskog sastava St. Louis band, Marko je dvosatni koncert započeo hitom sa istoimenog albuma prvijenca "Shine on me". Pjesma koja poziva da se okrenemo pozitivnim stvarima i prepoznamo tu svijetlu tačku u svom životu, ispunila je misiju i razveselila i rasplesala posjetioce Lord Somersby's Bridge-a.

Nizale su se pjesme s albuma koji je u potpunosti napisan na engleskom jeziku, a zvuk je kombinacija različitih boja i uticaja, od soula, r'n'b-a,pop-a, do elemenata balkanske i orijentalne kulture.

Marko i ekipa nisu krili zadovoljstvo dolaskom u Sarajevu, a posebno zbog činjenice što je publika znalački nagradila duvačku sekciju i pjevala sve pjesme na engleskom jeziku.

Lord Somersby's Bridge je doista priredio raznovrstan muzički sadržaj i u potpunosti, makar u prve tri noći, zadovoljio različitu i zahtjevnu publiku.

Party se nastavlja u ponedjeljak uz nove muzičke goste Makao bend, poznat po energičnim cover obradama najvećih muzičkih hitova.