Zadivljujući kadrovi
28

Marko Bošnjak predstavio spot za pjesmu "Spokojan" sniman na prelijepom Ramskom jezeru

I. S.
Marko Bošnjak u spotu za pjesmu "Spokojan"
Marko Bošnjak u spotu za pjesmu "Spokojan"
Bosanskohercegovački pjevač Marko Bošnjak predstavio je spot za pjesmu "Spokojan", sniman na prelijepom Ramskom jezeru.

Pjesma sadrži etno elemente u eskperimentalnom i modernom aranžmanu za koji su zaslužni Markovi dugogodišnji saradnici Vlaho Arbulić i Mihovil Šoštarić.

"Pjesma me na prvu osvojila i cijenim Vlahin pristup u kojem 'sluša' moju životnu priču i pretače je u muziku. Tekst je ozbiljnije naravi i prožet je raznim metaforama te se veselim vidjeti na koji će način svaki pojedinac interpretirati značenje pjesme za sebe", rekao je Marko.

Kao što je već spomenuti, spot je sniman u okolici Rame i Ramskog jezera, što je za Marka posebno značajno zato što je riječ o njegovom rodnom kraju.

"Oduvijek sam imao želju snimiti spot na Ramskom jezeru te kroz muziku i umjetnički izričaj sa sobom trajno povezati i promovisati svoj rodni kraj. Smatram da ima ogroman potencijal, pogotovo za prekrasne filmske kadrove koji će dodatno podići pjesmu i dati joj novu dimenziju. Snimljenim kadrovima sam i više nego zadovoljan te sam iznimno ponosan na cijeli tim koji je odradio vrhunski posao", dodao je.

Spot je režirala Vedrana Vukojević, a za inspiraciju joj je poslužio roman "Orkanski visovi" Emily Bronte.

"Neposredno prije nego što sam dobila poziv od Vlahe za Markov spot sam završila s čitanjem 'Orkanskih visova' spisateljice Emili Bronte. Sad s velikom distancom vidim da su Marko i Anja na početku spota bili moja interpretacija djetinjstva Heathcliffa i Catharine, njihovog bijega u prirodu i ljubavi. Spot za pjesmu 'Spokojan' je u svakom smislu poseban i za mene kao rediteljicu značajan", kazala je.

Direktor fotografije je Dušan Grubin, kostimografkinja Ana Nikačević producentica Ana Badurina, montažer Stefan Rokvić, kolorist Nikola Marinković, plesači Marija Kolar i Filip Likić ta manekenka Anja Polić

"Moram spomenuti i građane Prozora i Markovu porodicu, koji su nas lijepo ugostili i puno nam pomogli prilikom obilaska i kasnije tijekom snimanja. Marko Bošnjak me inspirira i motiviše. Nadam se da ćemo još sarađivait u budućnosti", zaključila je.