Vrsni bubnjar
0

Markey Ramone će na Demofestu izvoditi provjerene hitove Ramonesa

Piše: M. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Bubnjar legendarnog punk rock sastava Ramones, a kasnije bendova The Voidoids i The Misfits, Markey Ramone, održao je konferenciju za medije uoči 10. jubilarnog Demofesta na kojoj je najavio da će publiku, između ostalih, počastiti najvećim hitovima Ramonesa.

Na Kastelu će nastupiti sa sadašnjim bendom Blitzkrieg.

Ramone je rekao da će se i pored autorskih pjesama sa svojim bendovima The Intruders i Speedkings svirati uglavnom stare provjerene hitove Ramonesa koje fanovi uglavnom traže.

Na našu molbu, kao vrstan bubnjar, Ramone je uporedio različite stilove i umijeća bubnjara kao što su Buddy Rich, Dave Lombardo i Alex Van Halen i zaključio da Richu, po brzini i stilu, ipak nema premca.

Na pitanje da li su ženski bubnjari, odnosno bubnjarke sposobni da pariraju svojim muškim kolegama Ramone je dao prilično nedefinisan odgovor iz kojeg se moglo zaključiti da ne prati naročito ženske izvođače.

Konferencija za medije Ede Maajke danas nije održana jer je reper zakasnio zbog gužve na granici.

Demofest ove godine uvodi i nekoliko novina kao što su plaćanje bez keša unutar prostora na kojem se festival održava. Kao sredstvo plaćanja koristi se specijalna festivalska beskontaktna kartica, koju će posjetioci moći da preuzmu na festivalskoj lokaciji na posebnim blagajnama koje se nalaze u blizini ulaza na tvrđavu Kastel.

Također, na Facebook stranici Demofesta je aktivan poseban kanal koji će biti otvoren samo tri dana i na kojem će se emitovati retrospektiva festivala.