Muzika
42

Marija Šestić: Poziv da pjevam himnu SP-a zvučao mi je nestvarno

Piše: L. Č.
Marija Šestić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Marija Šestić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Banjalučanka Marija Šestić, koja je 2007. godine predstavljala Bosnu i Hercegovinu na izboru za Eurosong pjesmom "Rijeka bez imena", sredinom januara 2015. godine putuje u Katar, gdje će pjevati himnu Svjetskog prvenstva za rukometaše.

Mariji Šestić je krajem septembra stigao poziv iz producentske kuće Melody Works iz Los Angelesa da zajedno sa još 23 izvođača iz čitavog svijeta učestvuje u projektu snimanja himne za Svjetsko rukometno prvenstvo, koje će biti održano u januaru 2015. godine u Kataru, a na kojem učestvuje i rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Početkom novembra odabrana ekipa je bila na snimanju himne u Parizu, gdje je naša predstavnica imala priliku upoznati i druge učesnike i organizatore iz Katara. Kaže kako joj je to bilo jedno predivno iskustvo uz vrhunsku organizaciju i lijepo druženje, te jedva čeka da se ponovo sastanu na velikom otvaranju Prvenstva zajedno sa našim rukometašima.

Himna nosi naziv "Live it Win it", što je i slogan ovogodišnjeg SP-a u rukometu, a u razgovoru za Klix.ba Marija kaže kako joj je sve u početku izgledalo vrlo nestvarno. Priznaje kako sportska dešavanja ne prati često, no kako joj je ovo posebno budući da ga doživljava vrlo subjektivno.

Marija ističe kako obično pričamo uglavnom o nekim ružnim stvarima, te da je i iz tog razloga, bez obzira na to kako neko doživljava Bosnu i Hercegovinu, ovo predivna stvar. Dodaje kako je, iako nije neki sportski fan, to neće spriječiti u tome da bude uz naše rukometaše svim srcem, ma kakav rezultat bio.

"Lijepa je stvar biti predstavnik svoje zemlje na jednom ovakvom događaju i predivna je stvar što se naš tim uspio kvalifikovati na Svjetsko prvenstvo. Čestitam našim rukometašima od sveg srca i želim im svu sreću. Ovo je zaista velika stvar i svi ćemo navijati", kazala je Marija Šestić za Klix.ba.