"Shine a light"
870

Marija Šerifović za specijalnu emisiju Eurosonga snimila novi spot za pjesmu "Molitva"

A. B.
U specijalnom programu "Shine a light" koji je sinoć održan umjesto Eurosonga koja je otkazana zbog pandemije koronavirusa emitovan i spot za pjesmu "Molitva" popularne srbijanske pjevačice Marije Šerifović koja je s tom pjesmom na ovom popularnom muzičkom takmičenju pobijedila 2007. godine.

Na instagramu je Šerifović obavijestila sve pratioce da će u specijalnoj emisiji na dan kada je trebala biti održana Eurosong biti prikazan novi spot za "Molitvu" koji je snimljen na pustim ulicama Beograda, uz fascinantne kadrove srbijanske prijestolnice.

"I nakon 13 godina eto me opet u finalu Eurosonga. Bez obzira što neću biti na sceni, imat ću jednaku tremu jer ne želim da vas razočaram i jer želim da i večeras budemo najbolji. Večeras će Evropa i preko 200 miliona ljudi imati priliku da iznova vidi Beograd i moju Molitvu", napisala je Šerifović na Instagram profilu ispod objavljene fotografije sa snimanja spota.

S obzirom na to da je spot sniman za vrijeme karantina, ona je okupila svoj bend nakratko i zapjevala na ulicama u doba policijskog sata.

Marija Šerifović je pobijedila 2007. godine na Eurosongu koja se tada održala u Helsinkiju u Finskoj.

U sinoćnoj emisiji "Eurovision: Europe Shine a Light" koja je održana u Nizozemskoj u Rotterdamu u fokusu je bila 41 pjesma koja je bila izabrana za nastup na ovogodišnjem Eurosongu. Njihovi izvođači su također zajedničkim snagama otpjevali i pobjedničku pjesmu Eujrosonga iz 1997. godine koja nosi naziv "Love Shine a Light", a osim njih nastupili su i pojedini pobjednici iz prošlog izdanja ovog takmičenja među kojima je upravo bila Marija Šerifović.

Međutim, nakon što je pandemija koronavirusa otkazala 65. izdanje Eurosonga, kako bi upotpunili programsku prazninu, Evropska radiotelevizijska unija i nizozemske televizije NPO, NOS i AVROTROS odlučile su organizirati specijalnu emisiju.

U BiH je emisiju "Europe Shine a Light" emitovao BHRT, u Srbiji RTS 1, a Hrvatskoj HRT.