Započela turneju
174

Marija Šerifović u Zagrebu priredila spektakl pa publiku rasplakala posvetom žrtvama nasilja

A. K.
Foto: Press tim Marije Šerifović
Foto: Press tim Marije Šerifović
Regionalna muzička zvijezda Marija Šerifović večeras je održala spektakularan koncert u prepunoj Areni u Zagrebu. Ovim koncertom Šerifović je započela svoju regionalnu turneju "Dolazi ljubav", a dio nastupa posvetila je žrtvama nasilja čime je rasplakala publiku.

Marija je večerašnji koncert započela numerom "Drugačija", a riječima "Dobro veče Zagrebe, čekajte da smirim puls", izazvala je velike ovacije prisutnih.

Nakon 20 godina karijere, ovo je prvi Marijin koncert u Areni Zagreb, a svoj nastup je nastavila numerama sa novog albuma pod nazivom "Dolazi ljubav", koji je izdala prošle godine.

Potom su uslijedile pjesme "Ja sam", "Idi dok te volim", "Ko broji moje rane", a potpuna euforija je nastala kada joj se na bini pridružio Matija Cvek sa kojim je izvela duetski regiolni hit "Pola Sunca".

Ovu pjesmu, koja je sedmicama zauzimala prvo mjesto na svim muzičkim platformama, uz Mariju i Matiju u glas su pjevali njeni najveći fanovi u krcatoj Areni Zagreb.

Drugi dio svog večerašnjeg koncerta, Marija je započela bolnom statistikom o broju femicida, žrtava seksualnog i porodičnog nasilja, ali i statiskom koja svjedoči o broju homofobičnih i transfobičnih napada nad LGBT populacijom.

Na led ekranima na bini bile su ispisane zastrašujuće brojke koje predstvaljaju zvaničnu evidenciju, kako u regionu, ali i u svijetu.

Šerifović je potom izašla na scenu i izvela numeru "Dobar vam dan", koju je objavila prije dvijee godine, a koja je izazvala ogromnu pažnju javnosti zbog jasne društvene kritike.

Publika ju je pozdravila gromoglasnim aplauzom i ovacijama, a trenutak je obilježio i njen magični glas koji je u isto vrijeme atmosferu učinio veoma emotivnom, ali i osnažujućom za sve one koji su se susreli sa nasiljem.

Marijina regionalna turneja obuhvata i Bosnu i Hercegovinu, a prvi koncert u našoj zemlji će biti održan 20. aprila ove godine u dvorani Mejdan u Tuzli.