Muzika
28

Mariah Carey za blamažu u New Yorku optužuje produkciju

Klix.ba
Mariah Carey (Foto: EPA)
Mariah Carey (Foto: EPA)
Mnogo toga nije štimalo na javnom dočeku nove godine na Times Squareu u New Yorku na kojem je nastupila američka muzička diva Mariah Carey, a ona je poslije svega za javnu blamažu optužila neprofesionalnu produkciju Dick Clark.

Milioni gledalaca uživo i pored malih ekrana svjedočili su kako se pjevačica ne snalazi zbog tehničkih problema i uvidjeli da pjeva na playback kada je počela otvarati usta na pogrešan tekst. Kada je i sama vidjela da stvari ne funkcionišu, prestala se truditi da pjeva i umjesto toga ostatak nastupa razgovarala sa publikom o problemima sa zvukom.

"S***a se dešavaju", prokomentarisala je na Twitteru, a njena predstavnica za medije Nicole Perna poručila je da su i tokom probe produkcijsku kuću Dick Clarke upozoravali da slušalica u Mariahinom uhu ne radi i da ona ne može čuti muziku.

"Oni su onda promijenili baterije, a slušalica nije radila ni četiri minute prije nastupa. Ponovo smo im to prijavili, ali oni su nastavili da je uvjeravaju kako će sve proraditi čim krene program uživo, što se nije dogodilo", kazala je menadžerica pjevačice Stella Bulochnikov.

Mariah Carey u New Yorku (Foto: EPA)
Mariah Carey u New Yorku (Foto: EPA)

Produkcijska kuća, na drugoj strani, odbacuje sve optužbe da su namjerno učinili da Carey i njen nastup izgledaju loše te poručili kako gaje veliko poštovanje prema njoj i svemu što je postigla u karijeri.