{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Marco Bailey u Domu mladih

S
25.3.2009. u 12:25
0
2
Marco Bailey u Domu mladih
0
Marco Bailey u Domu mladih
Dom mladih / Centar Skenderija Sarajevo najavljuju jednog od najboljih i najtraženijih belgijiskih i svjetskih techno DJ-eva.
Marco Bailey je rođen je 1970. godine u Belgiji, gdje 1988. godine počinje karijeru DJ-a. Sa produkcijskim radom započinje nešto kasnije (1994.) - izdanjem za produkcijsku kuću Bonzai.

Prvi uticaji poveli su ga ka vodama funka i hip hopa, da bi se na kraju potpuno realizovao kao techno DJ. Vlasnik je labela "Session". Zajedno sa Cristianom Varelom osnovao je Pornographic Recordings. Već par puta imao je priliku izdavati za poznati "In Tech" label, što je Carl Cox tražio lično od njega.

Njegov neosporni kvalitet potvrđuje činjenica da se njegova izdanja redovno pojavljuju na track listama najpoznatijih svjetskih DJ-eva. Marco je također osnivač MB Elektronics & MB Selektions, u okviru kojih izdaje produkciju artista: Adam Beyer, Umek, Ben Sims, Smith & Selway, Claude Young, Cristian Varela, Redhead, Axel Karakasis, Takaaki Itoh, itd.

Nastupao je u najpoznatijim klubovima širom svijeta i nazobilazna je figura na najvažnijim mega eventima: "Mayday", "I Love Techno", "Nature One".

Pored Baileya na partiju će nastupati i domaći DJ-evi: Focho (Resident DJ Doma mladih), Wedran (Triptonite) i El Mano (Best Electronic Music)

Party će se održati 18. aprila u Domu mladih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: