Muzika
0

Marco Bailey u Domu mladih 11. maja

Klix.ba
U Dom mladih će 11. maja nastupiti jedan od najboljih i najtraženijih belgijskih i svjetskih techno DJ-eva Marco Bailey.

Osim Baileyja na partiju će nastupiti i domaći DJ-evi: Focho (Resident DJ Doma mladih), Wedran (Triptonite, Dom mladih) i Sharky (Club 24). A warm up će raditi Faris D vs Irvin (back to back). Karte po cijeni od 10KM u pretprodaji i 15KM na dan nastupa će se moći kupiti putem web-stranice www.kupikartu.ba i u Domu mladih.

Marco Bailey je rođen 1970. godine u Belgiji, gdje 1988. počinje karijeru DJ-a. Produkcijski rad započinje nešto kasnije (1994) - izdanjem za produkcijsku kuću Bonzai. Prvi utjecaji poveli su ga ka vodama funka i hip hopa, da bi se na kraju potpuno realizovao kao techno DJ. Vlasnik je labela "Session". Zajedno sa Cristianom Varelom je osnovao Pornographic Recordings. Već nekoliko puta je imao priliku izdavati za poznati "In Tech" label, što je Carl Cox lično tražio od njega.

Njegov neosporni kvalitet potvrđuje i činjenica da se njegova izdanja redovno pojavljuju na listama najpoznatijih svijetskih DJ-eva. Marco je također osnivač MB Elektronics & MB Selektions, u okviru kojih izdaje produkciju umjetnika: Adam Beyer, Umek, Ben Sims, Smith & Selway, Claude Young, Cristian Varela, Redhead, Axel Karakasis, Takaaki Itoh... Nastupao je u najpoznatijim klubovima širom svijeta i nazobilazna je figura na najvažnijim događajima "Mayday", "I Love Techno", "Nature One"...