Nastupa 15. februara
676

Marčelo uoči koncerta: U Sarajevu ne pamtim lošu svirku

Klix.ba
Nakon kraće zimske pauze Red Bull RapLika sutra se vraća i to sa velikim imenom regionalne hip hop scene. U petak će sarajevska publika imati priliku uživati u nastupu beogradskog hip hop muzičara Marčela, koji će zajedno sa svojim članovima benda nastupati u klubu Underground.

Pored Marčela, publiku će svojim DJ setom rasplesati i DJ Kontra, a također će biti otvoren stage za "open mic“ sesiju.

“Apsolutno ne pamtim lošu svirku u Sarajevu, to je i grad u kome imam mnogo dobrih prijatelja, grad koji volim. Ovo su pride teški dani za moju zemlju i za mene kao osobu, dani velike i neizvjesne društvene borbe, i istinski će mi prijati da se makar nakratko izgubim u muzici na bini. Ta je muzika također iznikla i iz situacije i iz mene, ali ima dodatne sastojke. Energiju. Drugarstvo. Kolektivnu snagu nas kao benda. Nepobjedivost. Ili bar privid nepobjedivosti. I ja joj se predajem vjerojatno više nego ikada ranije. Svirat ćemo ponešto sa svih pet albuma, dva vokala plus gramofon, klavir, violina i sve ono što se desi kad se uduržimo s publikom”, izjavio je Marčelo pred sarajevski nastup.

Najava za ovaj koncert je probudila veliko interesovanje, tako da se u petak u 20h kada se otvaraju vrata kluba očekuje gužva na vratima kluba. Cijena karte iznosi 5 KM a možete je kupiti u Cafe Baru Opera (preko puta Narodnog pozorišta) ili na ulazu. U cijenu ulaznice je uračunata konzumacija.