|

Marčelo o pisanju pjesama: Svako ima svoju jednačinu

Marčelo o pisanju pjesama: Svako ima svoju jednačinu
1.007
Klix.ba
21.12.2014. u 15:03
7
komentara
1k

dijeljenja
1/20 Foto: Ana Danilović
2/20 Foto: Ana Danilović
3/20 Foto: Ana Danilović
4/20 Foto: Ana Danilović
5/20 Foto: Ana Danilović
6/20 Foto: Ana Danilović
7/20 Foto: Ana Danilović
8/20 Foto: Ana Danilović
9/20 Foto: Ana Danilović
10/20 Foto: Ana Danilović
11/20 Foto: Ana Danilović
12/20 Foto: Ana Danilović
13/20 Foto: Ana Danilović
14/20 Foto: Ana Danilović
15/20 Foto: Ana Danilović
16/20 Foto: Ana Danilović
17/20 Foto: Ana Danilović
18/20 Foto: Ana Danilović
19/20 Foto: Ana Danilović
20/20 Foto: Ana Danilović
Besplatnu muzičku radionicu sa temom "Riječi i pisanje tekstova pjesama” (Lyric and song writing), održali su jučer srbijanski muzičari Marčelo i DJ Rade Sklopić u beogradskom Domu omladine.
Mladi posjetioci imali su priliku da postavljaju pitanja kako nastaju tekstovi pjesama u zabavnoj i neformalnoj atmosferi, a iznad svega da se informišu o cijelom takmičenju “Converse Rubber Tracks” koji nastavlja sa aktivnostima na proljeće sljedeće godine.

“Mom kompozitoru Radetu i meni bilo je baš zabavno - nikad ranije nismo imali prilike da držimo radionicu ove vrste. Ideja nam je bila da sa ljudima podijelimo svoj kreativni proces umjesto da dijelimo nekakve savjete i izmišljamo tobožnja pravila, jer se to, na kraju krajeva, i ne može: nema univerzalnog recepta, svako ima svoju jednačinu. Ljudi su nam postavljali zanimljiva pitanja, izgleda da su se i oni lijepo proveli. Najbolji je bio momak koji je upitao da li sam ikada razmišljao o tome da bi me neko zbog tekstova koje pišem mogao skratiti za glavu - objasnio sam mu da stvarno ne znam šta bih sa sobom i ovo malo visine ako bih postao kraći još i za glavu!”, izjavio je Marčelo nakon održane radionice.

U okviru programa “Converse Rubber Tracks” do sada je u Srbiji i regionu održano šest besplatnih muzičkih radionica koje su držali najeminentniji regionalni muzičari i producenti. Mjesto i vrijeme održavanja narednih radionica do marta sljedeće godine bit će naknadno objavljivani, saopšteno je.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...