{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Marčelo o pisanju pjesama: Svako ima svoju jednačinu

21.12.2014. u 15:03
1.007
7
Marčelo o pisanju pjesama: Svako ima svoju jednačinu
1.007
Besplatnu muzičku radionicu sa temom "Riječi i pisanje tekstova pjesama” (Lyric and song writing), održali su jučer srbijanski muzičari Marčelo i DJ Rade Sklopić u beogradskom Domu omladine.
Mladi posjetioci imali su priliku da postavljaju pitanja kako nastaju tekstovi pjesama u zabavnoj i neformalnoj atmosferi, a iznad svega da se informišu o cijelom takmičenju “Converse Rubber Tracks” koji nastavlja sa aktivnostima na proljeće sljedeće godine.

“Mom kompozitoru Radetu i meni bilo je baš zabavno - nikad ranije nismo imali prilike da držimo radionicu ove vrste. Ideja nam je bila da sa ljudima podijelimo svoj kreativni proces umjesto da dijelimo nekakve savjete i izmišljamo tobožnja pravila, jer se to, na kraju krajeva, i ne može: nema univerzalnog recepta, svako ima svoju jednačinu. Ljudi su nam postavljali zanimljiva pitanja, izgleda da su se i oni lijepo proveli. Najbolji je bio momak koji je upitao da li sam ikada razmišljao o tome da bi me neko zbog tekstova koje pišem mogao skratiti za glavu - objasnio sam mu da stvarno ne znam šta bih sa sobom i ovo malo visine ako bih postao kraći još i za glavu!”, izjavio je Marčelo nakon održane radionice.

U okviru programa “Converse Rubber Tracks” do sada je u Srbiji i regionu održano šest besplatnih muzičkih radionica koje su držali najeminentniji regionalni muzičari i producenti. Mjesto i vrijeme održavanja narednih radionica do marta sljedeće godine bit će naknadno objavljivani, saopšteno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: