Muzika
33

Marčelo: "Čemu služe famozna 'nova radna mjesta', obećana od svih političkih partija i stranaka?"

Klix.ba
Srbijanski reper i umjetnik Marko Šelić Marčelo najavio je novi teaser za svoj album "Napet šou" - radnu verziju pjesme "20.000".

Budući da napetost u iščekivanju novog albuma "Napet šou" raste i među Marčelovom publikom, ali i kod samog autora Marka Šelića, na njegovom je YouTube kanalu objavljen još jedan teaser za ovaj dugonajavljivani projekat - radna verzija pjesme ​​"20.000".

"Napet šou" je okupio tridesetak vrsnih muzičara, koji su oživjeli 17 kompozicija, a publika je već imala priliku da čuje pjesme kao što su "Čep", "Laž", "Pegla", a sada i ​"20 000".

"Pjesma postavlja veoma jednostavno pitanje - čemu služe famozna 'nova radna mjesta', obećana od strane ama baš svih političkih partija i stranaka, ako to zapravo znači da će još veći broj ljudi nego sada raditi za platu od dvadesetak hiljada dinara i pride biti natjerani da se osjećaju povlašteno što uopšte imaju posao", objašnjava Marko Šelić tematiku pjesme "20.000", koju je za dva dana na njegovom YouTube kanalu preslušalo ​više od​ 40.000 ljudi.

Dugoočekivani "Napet šou" bit će objavljen 1. oktobra u izdanju Lagune. "Napet šou" je "knjigoalbum" - knjiga sa diskom. Osim tekstova svih pjesama, sadrži i fotografije rada na albumu i knjizi, kao i autorske tekstove koji šire sliku o pjesmama i diskutuju teme "Napetog šoua".

Na ovom djelu radilo je dosta ljudi, različitih godina i profesija, u pokušaju da što bolje proniknu u svakodnevicu, naše "ovdje i sad" - jednom riječju, zašto svi živimo "napet šou".

Pored Marka Šelića, autori tekstova u knjizi su i reditelj Kokan Mladenović, pisci David Albahari, Mihajlo Pantić i Pavle Zelić, aforističar Dalibor Đorđević, rok enciklopedista Petar Janjatović, kolumnista Draža Petrović, mirovni radnik Milan Colić, psiholog i psihoterapeut Vladan Beara i koordinatorka organizacije ASTRA Elena Krsmanović.