Muzika
0

Mara ima novu pjesmu: "Planine Paname" nastale na chatu

Klix.ba
Mostarski muzičar Sanel Marić Mara je zajedno sa svojim bendom, kojeg čine klarinista Martin Hausler, basista Marko Jakovljević, klavir Dario Lukić te bubnjar Jasmir Sljepčević Boske, završio snimanje nove pjesme pod nazivom "Planine Paname" i svim svojim fanovima ispunio dato obećanje.
Nakon uspješnice "Grad", za koju je tekst napisao mostarski pjesnik Marko Tomaš, "Planine Paname" je napisao još jedan od ekipe Marinih prijatelja pjesnika, Mehmed Begić Meša.

"Riječi su ponovo same odabrale melodiju, kao da je već sve postojalo. Ja sam samo pronašao i dostavio do slušalaca, barem sam se tako osjećao. Pjesmu tj. melodiju sam napravio u toku chata s Mešom za 10 minuta. I to mi je rekord. Nikad bržu pjesmu nisam uradio, a da zvuči super", kaže Mara.

Meša, muzičar koji trenutno živi u Nikaragvi, inspiraciju za ovu pjesmu našao je jedne noći u posjeti prijateljima u centralnom dijelu Amerike i to u Panami. Saradnju s Marom započeo je još prije mnogo godina ali je njihov rad svo to vrijeme čekao priliku poput ove, koja je rezultirala "Planinama Paname".

Pjesma, iako na našem jeziku, plijeni pažnju Mešinim prijateljima u Panami, koji se bave video produkcijom te su, nakon što su čuli materijal, izrazili želju za snimanje videospota koji će se snimati dijelom u BiH, a dijelom u Panami, gdje će se i uraditi i montaža.

"Planine Paname" besplatno možete preuzeti na ovom linku.