{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mansonov koncert u Puli prošao bez incidenata

N
23.8.2005. u 15:57
0
0
Mansonov koncert u Puli prošao bez incidenata
0
Mansonov koncert u Puli prošao bez incidenata
Kontroverzni američki pjevač Marilyn Manson sinoć je u Puli pred 6.000 ljudi održao koncert koji je, uz jako policijsko osiguranje, završen bez incidenata.
Istovremeno se u pulskoj crkvi sv. Franje nekoliko stotina vjernika molilo za duše Mansona i njegove publike. Uoči, za vrijeme i nakon koncerta nije bilo ni najmanjeg incidenta, kao ni najavljenih okupljanja vjernika i svećenika, koji su proteklih dana tražili zabranu koncerta.

Manson, kojem je koncert u Puli bio jedini na području regije, pozdravio je publiku čiji je dio stigao iz inostranstva, a mediji su zabilježili da se, kao ni njegovi saradnici, nije micao iz hotela u kojem je boravio pod šifrom kako bi izbjegao sve kontakte. Održavanju koncerta protivilo se katoličko svećenstvo i nekoliko nevladinih organizacija i udruženja koja su s njim povezana. Kao razlog navodili su satanističke sklonosti Mansona, njegovo zalaganje za raspusnost i pozivanje publike na samoubistvo.


Manson je u jednom od intervjua uoči koncerta ocijenio da je vjera slaba kod onih koji misle da je njegovi nastupi mogu ugroziti i da nikoga ne poziva na samoubistvo jer bi tako ostao bez publike. Pojedini analitičari rock-scene smatraju da se kod Mansona radi o jeftinom ekshibicionizmu i stvaranju atmosfere, a ne o sotonizmu za koji ga optužuju, dok je on sam više puta izjavljivao da je čitava njegova "ikonografija" smišljena da se naruga dvoličnosti građanskog morala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: