Muzika
0

Manson novim albumom osvojio Billboard

Klix.ba
Marilyn Manson je u prvoj sedmici prodaje svog novog albuma osvojio vrh Billboarda, dok se novi album Colda polako penje na top listi.

Marilyn Manson je 13. maja izdao svoj peti album The Golden Age Of Grotesque koji je u prvoj sedmici nakon izdavanja prodan u 118 hiljada primjeraka i tako se našao na prvom mjestu Billboardove top liste. Peti Mansonov album je tek za hiljadu primjeraka nadmašio njegov prošli album Holy Wood (In The Shadow Of The Valley Of Death), ali se opet nalazio 12 mjesta više na top listi. Jedini Mansonov album koji je prije ovog bio na prvom mjestu Billboarda je Mechanical Animals, koji je 1998. godine u prvoj sedmici prodan u 222 hiljade primjeraka. Cold su veoma napredovali sa novim albumom koji se sada nalazi na trećem mjestu. Zahvaljujući singleu Stupid Girl koji je urađen u suradnji sa Riversom Cuomom iz Weezera, treći album Year Of The Spider je prodan u više od 101 hiljade kopija.

Između ova dva potpuno nova albuma se nalazi Get Rich Or Die Tryin' od 50 Centa, koji se ponovo popeo na drugo mjesto. Ovaj album je u prodaji već 15 sedmica i polako se bliži cifri od 5 miliona. Nevjerovatna popularnost drugog nastavka Matrixa je pomogla da se soundtrack Reloadeda plasira na peto mjesto Billboarda sa 96 hiljada prodanih primjeraka.