Novi hit
0

Makedonska pjevačica Tamara Todevska objavila singl "Niagara"

I. S.
Tamara Todevska, jedna od najpoznatijih pop pjevačica Sjeverne Makedonije, krenula je sa slavljem - 20 godina je prošlo otkako je izdala prvi regionalni hit "1003". Početak velikog jubileja obilježava novom pjesmom "Niagara".

"Uvijek postoji rješenje i važno je ići naprijed, to je glavna poruka 'Niagare', koja je inspirisana našom svakodnevnom borbom. Pjesma je za sve ljude koji su se nekad osjetili ranjeno, razočarano ili bili nepravedno etiketirani. Često smo u tom kavezu, zarobljeni u vlastitim mislima i strahovima i to stanje nas tjera da budemo destruktivni, ljuti, ali iz tog labirinta možemo izaći! Ja u takvim situacijama energiju i snagu vučem iz podrške bližnjih - porodice, djece, publike. Podrška svih dragih ljudi je uvijek potrebna u životu", rekla je.

Prvi stihovi su, kaže, nastali sasvim spontano i neočekivano. Ništa ne forsira, dobila je inspiraciju i počela pisati, a onda je nastavila sa saradnikom i prijateljem Lazom.

"Mislim da smo napravili jako dobar muzički proizvod", navela je. Ne isključuje da se i u budućim pjesmama pojavi kao autorica teksta, ali i muzike. Prva asocijacija na naziv pjesme je rijeka u sjevernoj Americi, no koje je njeno značenje u pjesmi?

"Niagara su i ljudske suze, od tuge ili sreće. Niagara su i loši i dobri trenuci koje smo svi imali na pretek", objasnila je.