Bh. muzičarka
825

Maja Milinković za pjesmu "Kad dunja zamiriše" osvojila nagradu na Splitskom festivalu

L. R.
Maja Milinković
Maja Milinković
Bh. pjevačica Maja Milinković nedavno je na Splitskom festivalu osvojila nagradu stručnog žirija za pjesmu "Kad dunja zamiriše".

Maja Milinković je u nedelju nastupala na 63. izdanju Splitskog festivala koji se tradicionalno održava na Prokrativama. Za svoju novu pjesmu osvojila je treće mjesto.

"Nastup na Splitskom festivalu bio je moj djevojački san, jako sam sretna što mi se ostvario, a nagrada je samo šlag na tortu. 'Dunje su zamirisale' u Splitu" rekla je Maja Milinković.

Također, u subotu je na Prokurativama Maja promovisala svoj novi album "Fadolinka 2.0" u izdanju Croatia Recordsa.

Radi se o nježnoj baladi u dalmatinskom melosu sa primjesama napjeva iz Portugala, točnije iz Alenteja, koji jako sliče u principu. Govori o praćenju vlastitog sna odnosno življenju vlastite legende koja ponekad, ako ne i uvijek, iziskuje žrtve, u ovom slučaju napuštanje doma i odlazak u svijet, pri čemu je divno imati na umu da Vas neko čeka i bezuvjetno voli", objasnila je Maja ranije.

Aranžman za Majinu kantautorsku pjesmu "Kad dunja zamiriše" potpisuju Adis Hatunić i Džanin Zeković, koji su odsvirali i akustične gitare, dok je Carlos Menezes bio na kontrabasu, a Amila Yavuz prateći vokal. Pjesma je snimljena u sarajevskom studiju Amadeus kod Marina Meštrovića.