Nezaboravan koncert
192

Maja Milinković u teatru Camoes promovirala novi album “Fadolinka”

Piše: E. S.
Bosanskohercegovačka interpretatorka fada i sevdaha Maja Milinković sinoć je u okviru promocije novog albuma "Fadolinka" u punom Lisabonskom teatru Camoes publici priuštila još jedan nezaboravan koncert.

Koncert je otvorila sa pjesmom "Estranha forma de vida" koja je, kako je pojasnila, prva fado pjesma koju ju je čula i koj je "odvela" u Portugal. Večer je bila ispunjena mirisom, kao i zvucima sevdaha i fada, od kojih je većina kantautorskih djela na portugalskom jeziku.

Maju su na sceni pratili talentovani muzičari Luis Coelho, Duarte Nunes i Rodrigo Serrão. Uspješna sarajevska pjevačica s adresom u Lisabonu, sinoć se prvi put predstavila i kao instrumentalista na klaviru, što je svakako izazvalo ugodno iznenađenje i ovacije u publici. Ovom prilikom izvela je i novo autorsko djelo "Žena fadista pjevajući plače”.

"Mi umjetnici izlazimo na scenu sve dok imamo nešto da kažemo. Kada to ne bi radili, umrli bi iznutra, to je naš način razumijevanja univerzuma i komunikacije sa svijetom i zato nam je važno da ima neko i da sluša. Hvala što ste došli da proslavite sa nama našu ‘Fadolinku’ i da čujete to što naša duša ima da kaže", poručila je Maja publici.