{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Maja Milinković snimila prvi fado singl u BiH

10.9.2012. u 12:41
17
Maja Milinković snimila prvi fado singl u BiH
17
Maja Milinković će uskoro promovisati prvi fado singl snimljen u BiH. Radi se o novom aranžmanu poznate pjesme Amalije Rodrigez iz 1955. godine "Tudo isto e fado", čiji je autor Anibal Nazare.


Osvježenje i novitet koji je Maja svojim izuzetno uspješnim koncertima fado muzike donijela na bh. muzičku scenu nastavlja se u septembru.

Ovih dana Maja Milinković će promovisati prvi fado snimljen u BiH. Radi se o novom aranžnmanu poznatog singla Amalie Rodrigez iz 1955. godine "Tudo isto e fado" čiji je autor Anibal Nazare.

Ova izuzetna melodija koja je svijet obišla zahvaljujući čuvenoj Amaliji, inspirisala je i Maju koja se kroz niz izuzetno uspješnih koncerata održanih u Sarajevu među kojima je i onaj na Baščaršijskim noćima, bh. publici predstavila kao vrsna interpretatorka ovog izuzetno zahtjevnog muzičkog izraza.

Majina vrsna i osobena interpretacija i doživljaj fado muzike svrstavaju je među rijetke u svijetu koji sa posebnom energijom i sugestivnošću ovu emociju prenosi na svoju publiku.

Singl "Tudo isto e fado" je sniman u sarajevskom studiju na Bistriku kod producenta Deneba Pinje. Uz Maju Milinković u radu na singlu su učestvovali vrsni muzičari, članovi ansambla "Fado verdadeiro": Adnan Teskeredžić- ritam sekcija, Berislav Beus - ritam akustična gitara, Bojan Dizdarević solo gitara i akustik bas, te Deneb Pinjo - producent i ton majstor.

Maja je za potpisivanje fado izvedbi odlučila koristiti majčino prezime Simonelli koje joj, kako kaže, bolje pristaje uz fado.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: