U subotu koncert "Fado i ja"
51

Maja Milinković Simoneli i "Fado Verdadeiro" u Kamernom teatru

Klix.ba
Sarajevska publika imat će još jednom priliku da uživa u potpunom doživljaju tradicionalne portugalske muzike koju će kroz impresivnu i emotivnu izvedbu prirediti Maja Milinković Simoneli i Ansambl “Fado verdadeiro”.

Strast, ljubav, duh fada kao posebne filozofije i doživljaja  života, kroz raskošnu interpretaciju u kojoj do punog izražaja dolaze izvrsne glasovne sposobnosti, Maja Milinković nesebično dijeli sa svojom publikom i  pokazuje da u muzici ne postoje granice.

Nakon uspješnog koncerta “Fado i ja” održanog na ovogodišnjem Festivalu “Baščaršijske noći”, Maja će se još jednom predstaviti sarajevskoj publici i mnogobrojnim gostima repertoarom muzičkih numera portugalske fado muzike, koja je pored rocka, Majina velika ljubav i strast.

Na repertoaru će se pored tradicionalnih fado numera, naći i one koje su u svijetu postale poznate u izvedbi čuvene Amalije Rodrigues, Marize i Kristine Branco. Maja Milinković ovaj vrlo zahtjevan i autetntičan muzički izraz čini sve prepoznatljivijim na prostorima Bosne I Hercegovine.

Koncert će biti održan u Kamernom teatru 55 u subotu, 01. decembra, s početkom u 20:00 sati.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u slobodnoj prodaji na blagajni Kamernog teatra po cijeni od 10 KM, saopćio je organizator.