Muzika
104

Maja Milinković predstavlja novi video za fado singl "Ja sam kiša"

Klix.ba
Maja Milinković bosanskohercegovačka interpretatorka fado muzike predstavlja svoj novi singl i video "Sou a chuva" kojim najavljuje i novi album koji će izdati uskoro.

"Sou a chuva" u prevodu "Ja sam kiša" je melodija koja nas obuzima od prvog akorda, umotana u ekspresivnu i emotivnu Majinu interpretaciju i u tonove i harmonije dvije gitare koje je prate.

Sa više od 10 godina plodonosne muzičke karijere kao kantautorica i interpretatorka, sa izdana dva cd-a u pop-rock žanru, Maja Milinković nije oklijevala slijediti svoju strast i promijeniti svoj život iz temelja, kada je po prvi čula fado u glasu kraljice fada Amalije Rodrigues.

Nakon izdatog fado albuma "Fado meu" , singlova "Tudo isto é fado" i "Trago fado nos sentidos" i "Znam za rijeku" , koji je prvi fado otpjevan na našem jeziku, Maja izdaje singl "Sou a chuva" koji je i prvi originalni fado napisan za Maju od poznatog kompozitorskog dvojca Pedro Pinhal i Rodrigo Serrão, koji ce se naći novom albumu koji izlazi uskoro.

"Fado je čista emocija i ta emocija treba prostor da se iskaže. U glasu fado pjevačice poema širi krila praćena dvjema gitarama koje joj vezu put. Ova estetika jednostavnosti čini me zaljubljenikom u fado muziku", kaže Maja.