Ispunjen februar
195

Maja Milinković godinu započela radno: Sutra nastupa u Sarajevu

L. K.
Naša interpretatorka fada i sevdaha Maja Milinković od Nove godine ima pune ruke posla. Nakon nekolicine uspješnih nastupa, pred njom je februar ispunjen putovanjima i novim projektom.

Maja će ovog četvrtka (6. februar) nastupiti u poznatom restoranu "Dos Hermanos" u Radićevoj ulici u 20 sati. Na sceni će je pratiti gitaristi Mirza Hatunić, Adis Hatunić i Osman Abdelmukaram na bas gitari.

Samo dva dana nakon toga, Maja će otići u Novi Sad gdje će se prvi put predstaviti novosadskoj publici u Novosadskoj sinagogi. Pjevačica je istakla kako se veoma raduje ovom koncertu: "Oduvijek mi je bila želja pjevati tu. U Novi Sad se vraćam nakon 15 godina, kada sam nastupala na glavnom trgu za dane Janike Blaža".

Nakon Novog Sada, Maja ulazi u studio gdje planira snimati nove pjesme i videa, koje će promovisati na proljeće. A nakon toga slijedi povratak u Lisabon, pa onda i putovanje u Australiju gdje će se predstaviti na još tri scene, uključujući Multikulturalni festival u Kanberi, Bosansku Ambasadu u Kanberi i Portugalski klub, također u Kanberi. U Australiji će je pratiti Luis Coelho na portugalskoj gitari.