7. februara
0

Magnifico u Coloseum Clubu

Sarajevo-x.com
U sarajevskom Coloseum Clubu u subotu, 7. februara, nastupa najveća slovenačka muzička zvijezda Magnifico.

Svoj prvi solistički album ovaj umjetnik izdao je još 1993. godine pod nazivom "Od srca do srca". Godine 1995. objavljuje svoj drugi, ovaj put društveno kritični album "Cefur", a dvije godine kasnije okušava se i kao glumac i autor filmske muzike (film "Stereotip" reditelja Damjana Kozolea).

Peti album "Sexy Boy" i pjesma "Silvija", koju je predstavio na slovenačkom izboru za pjesmu Evrovizije, potvrdili su Magnifica kao jedinstvenog i originalnog umjetnika, a "Silvija" je postala najveći hit ikada objavljen u Sloveniji. Najznačajniji proboj na strano tržište Magnifico postiže albumom "Export Import" 2004. godine, koji je mješavina popa, electra, meksičkih i balkanskih ritmova.

Čuveni hit "Hir aj kam hir aj go" oduševio je čak i poznatog modnog dizajnera, Roberta Cavalija, koji je ovu pjesmu iskoristio kao glavnu temu na predstavljanju jedne od svojih modnih kolekcija.

Album "Grande finale", objavljen prošle godine, bit će predstvaljen sarajevskoj publici 7. februara u sarajevskom Coloseum Clubu, gdje se očekuje veliki broj Magnificovih fanova, za koje će ovaj kontraverzni umjetnik zasigurno prirediti vrhunski muzički spektakl.